Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прем’єр-міністр Угорщини скликав Раду оборони. Відома причина

Прем’єр-міністр Угорщини скликав Раду оборони. Відома причина

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у вівторок увечері скликав засідання Ради оборони у зв’язку з припиненням постачання російської нафти трубопроводом "Дружба". За попередніми даними, це сталося через пошкодження об’єкта енергетичної інфраструктури після ракетних обстрілів України росією.

ВІДЕО ДНЯ

За даними угорських ЗМІ, російська ракета влучила в трансформаторну підстанцію системи електропостачання на білорусько-українському кордоні, яка відповідає за безперебійну роботу нафтопроводу "Дружба".

Угорська державна енергетична компанія MOL підтвердила припинення прокачки нафти через "Дружбу". Там кажуть, що отримали повідомлення від української сторони про обстріл російською артилерією трансформаторної підстанції.

Реклама
Читайте також:
Наймасовіша атака з 24 лютого: росія сьогодні випустила по Україні понад 90 ракет

"Унаслідок удару тимчасово припинено постачання нафти нафтопроводом "Дружба" до Угорщини, Чехії та Словаччини", – додали у MOL.

Реклама

Трубопровід "Дружба" починається в росії на східному березі Волги і ділиться на дві гілки в Білорусі: північна веде до Польщі та Німеччини, південна через Україну – до Угорщини, Словаччини та Чехії.

росія зазвичай постачає близько 250 тисяч барелів нафти на день через південну гілку нафтопроводу "Дружба". У грудні має набути чинність заборона на купівлю російської трубопровідної нафти, але Угорщина й Чехія отримали виняток до 2024 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно