Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Зеленський зустрівся з Байденом: перші подробиці

Зеленський зустрівся з Байденом: перші подробиці

Президент України Володимир Зеленський прибув до Білого дому на запрошення американського візаві Джо Байдена.

ВІДЕО ДНЯ

Президент США Джо Байден прийняв Зеленського в Овальному кабінеті. Американський лідер засудив жорстоку війну росії проти України. Він наголосив, що метою путіна у цій війні є знищення українців, як нації та висловив захоплення боротьбою українців за свою незалежність. Також Байден пообіцяв і надалі підтримувати Україну.

Президент України передав Джо Байдену нагороду українського командира батареї HIMARS. Український захисник зараз перебуває у Бахмуті, де тривають найжорстокіші бої.

Реклама
Читайте також:
Зеленський пропонує вивести російські війська на Різдво: у путіна відповіли на пропозицію

"Ну, незаслужено, але ціную", – відповів Байден.

Реклама

Американський президент пообіцяв відправити українському воїну командну монету США.

"Мій син воював в Іраку, у них є те, що вони називають командною монетою. Ви бачили ті монети, які ми отримуємо на полі бою? Я подбаю про те, щоб він отримує одну з них. Дякую", – сказав Байден.

Україна "ніколи не залишиться наодинці" у цій війні, запевнив Зеленського глава Білого дому, передає DW. "Боротьба України є частиною чогось набагато більшого", – висловив переконання Байден.

Реклама

Він також запевнив, що він "зовсім не турбується" щодо збереження міжнародної коаліції на підтримку України, і що він ніколи не бачив НАТО або Європейський Союз більш згуртованими, ніж тепер.

"Ми всі знаємо, що тут поставлено на карту, а наші європейські партнери – тим паче. Йдеться про те, що ми ніколи не бачили великого вторгнення в європейську країну з часів Другої світової війни. І вони не бачать жодних ознак того, що путін має намір щось зробити, щоб це змінити, якщо тільки ми не будемо чинити опір. А ми допомагаємо чинити опір українцям. Ми всі знаємо, що поставлено на карту. Сама ідея суверенітету, Статут ООН", – сказав президент США.

Під час брифінгу Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 1,85 мільярда доларів, включаючи ЗРК Patriot.

"Знадобиться деякий час, щоб завершити необхідну підготовку для роботи з системою, але ракети Patriot будуть найважливішим активом для оборони України", – сказав Байден. Окрім того, пакет допомоги, за словами американського лідера, охоплює як безпосередню передачу необхідного Україні обладнання, так і контракти на постачання боєприпасів, які Україні знадобляться в майбутні місяці для її артилерії, танків, ракетних установок.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно