Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

лукашенко назвав умову, за якої білоруська армія воюватиме проти України

лукашенко назвав умову, за якої білоруська армія воюватиме проти України

Самопроголошений лідер білорусі олександр лукашенко заявив, що білоруська армія долучиться до російської у війні тільки у разі прямого нападу на білорусь.

ВІДЕО ДНЯ

"Я готовий разом із росіянами воювати з території білорусі тільки в одному поки що випадку: якщо звідти хоч один солдат прийде на територію білорусі вбивати моїх людей. Якщо вони здійснять агресію проти білорусі, відповідь буде найжорстокішою. І війна набуде зовсім іншого характеру", – підкреслив президент.

лукашенко наголосив, що це стосується не тільки України, а й інших сусідів. Він висловив впевненість, що Україна була лише приводом для розв’язання війни, до якої штовхав Захід. "Ви росію звинувачуєте. О, це ви хочете руками поляків розчленувати Україну", – сказав він.

Реклама
Читайте також:
Загроза ударів по Україні з території білорусі зростає: відома причина

Повертаючись до питання, чи можлива агресія з боку білорусі, лукашенко ще раз повторив: "Ми мирні люди. Ми знаємо, що таке війна. Ми не хочемо війни. І ми в жодному разі не збираємося вводити свої війська на територію України. Якщо тільки ви звідти не здійсните агресію на територію білорусі. Ось моя відповідь. Вона дана давно".

Реклама

лукашенко також нагадав, що оосія є союзником білорусі, у країн є спільне військове угруповання. Але навіть при цьому росія ніколи не просила, щоб білорусь почала війну проти України, запевнив він.

лукашенко також озвучив дані своєї розвідки про те, що Захід хоче втягнути білорусь у війну і буквально мріє про це, що дало б змогу, з урахуванням протяжності кордонів білорусі, додатково розтягнути фронт на 2,5 тис. кілометрів, що ускладнило б ситуацію для військ білорусі та росії.

"Правильний розрахунок. Але порожній, безглуздий. Ми вам цього шансу не дамо. Але якщо тільки ви посмієте ступити на нашу землю, відповідь буде страшною. Західники знають, як і якою зброєю", – заявив лукашенко.

Реклама

Також олександр лукашенко заявив, що білоруська армія в мирний час нараховує 75 тисяч військових, але при необхідності її чисельність модна збільшити о півмільйона. "Війна нікому не потрібна. Поки сьогодні немає розширення цієї агресії, давайте домовлятися про мир", – закликав глава держави.

При цьому лукашенко заявив, що Заходу та Україні потрібна війна, а не мирні переговори. "Ви не просто не готові, це було б для вас страшною трагедією і катастрофою, якби зараз почалися мирні переговори. Вам потрібна війна", – сказав він.

Крім того, білоруський президент сказав, що у разі загрози війни, він зможе оголосити мобілізацію, відповідно до законів країни. "Це в документах прописано, вони не секретні. Якщо ми відчуємо загрозу війни, ми проведемо мобілізацію. Поки що такої загрози немає", – підкреслив він.

Він повторив усталений вираз про те, що "якщо хочеш миру – готуйся до війни".

"Тому якщо ти хочеш миру, ти маєш бути готовий до війни. І твій противник має розуміти – він готовий", – додав лукашенко.

Нагадаємо, лукашенко зробив цинічну заяву про Україну.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно