Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО

Сьогодні відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що на засіданні Комісії Україна-НАТО сьогодні у Брюсселі підніме питання шляху до майбутнього членства в Альянсі.

ВІДЕО ДНЯ

Про це Кулеба сказав журналістам перед початком засідання комісії Україна-НАТО, яке відбудеться у рамках дводенної зустрічі глав МЗС держав Альянсу.

Кулеба зазначив, що саме сьогодні Альянс відзначає 74-ту річницю Вашингтонського договору, і цього дня членом НАТО стане Фінляндія. Кулеба додав, що Україна прагне досягти аналогічної цілі.

Реклама
Читайте також:
Спочатку треба перемогти у війні з росією, – Столтенберг про членство України в НАТО

"Ми щиро вітаємо нашого фінського друга зі вступом. Україна має на меті досягти такої ж мети – стати повноправним членом НАТО. Це буде однією з тем нашої розмови тут, у Брюсселі – як ми можемо просуватися вперед", – сказав Кулеба.

Реклама

Міністр висловив переконання, що "НАТО та Україна потрібні один одному". "Це дуже просто. У той час, як ми цінуємо практичну підтримку, яку ми отримуємо від Альянсу, немає кращого стратегічного рішення, щоб гарантувати стратегічну безпеку в євроатлантичному регіоні, ніж членство України в Альянсі", – пояснив Кулеба.

За словами міністра, на зустрічі також обговорять пришвидшення постачання військової допомоги, яка вже була обіцяна Україні, насамперед артилерійських боєприпасів, броньованих машин, і всього, що Україна потребує для успішного контрнаступу.

"Ми також обговоримо стратегічні плани з забезпечення стабільної підтримки України з боку держав-членів НАТО", – підкреслив міністр.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно