Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Парк передвиборчого періоду

Парк передвиборчого періоду
Влада починає щось робити - отже, грядуть вибори. Про "золоте" правило українського політикуму на місцевому рівні читайте в публікації.

В Україні і, зокрема, на Закарпатті передвиборчий етап характеризується тим, що кандидати, які мають велике бажання перемогти на найближчих місцевих виборах, вмить згадують про свої передвиборчі обіцянки, які припадали пилом протягом останніх років.

ВІДЕО ДНЯ

Cаме таке явище ми можемо зараз побачити у Мукачеві, де уся міська влада працює на те, аби будь-яким чином виконати передвиборчу примху одного з найімовірніших учасників місцевих виборів.

Розпочалась ця історія ще на початку цього року. Багатьох мукачівців неприємно здивувала вирубка дерев у Парку Перемоги.  І вже тоді міськрада прокоментувала цю подію, стверджуючи, що замість вирубаних дерев будуть висаджені нові, зокрема, кипариси, дуби і т.д.

Реклама

Згодом чиновники повідомили, що на  Парк Перемоги та Парк імені Горького чекають грандіозні зміни: будуть оновлені лавиці, доріжки, зелені зони, ба навіть встановлені атракціони у вигляді славнозвісних "Американських горок". Для багатьох мукачівців одразу впало в очі те, що щось подібне два роки тому обіцяв один з кандидатів у депутати обласної ради. Однак, протягом його каденції, зокрема, останніх двох років про оновлення парків ніхто не згадував. І лише за понад півроку до початку передвиборчої кампанії цю обіцянку дістали з полиці.

І вже 31 березня у Мукачівському міськвиконкомі у присутності кандидата, який обіцяв мукачівцям оновлені зелені зони, помпезно презентують амбітні плани по реконструкції парків. Зокрема, йдеться про зелену зону у мікрорайоні "Підгоряни" на перехресті вулиць Шишкіна – Верді – Індустріальна, парки "Черьомушки", Горького та Перемоги.

Реклама

З приводу останніх двох точилась чи не найбільша дискусія. Зокрема, парк ім. М.Горького перейменували у сквер ім.  Кузьми Скрябіна. Тут, за словами міських посадовців, планують встановити пам’ятник Андрію Кузьменку, а також арку для закоханих. А парк Перемоги стане головним центром для розваг мукачівців, адже тут планують розмістити місця для скейтбордистів, дитячий майданчик, атракціони, а також інфраструктуру для інвалідів.

Продовжилась паркова епопея на сесії Мукачівської міськради 30 квітня цього року. Тоді 26 із 33 міських обранців прийняли рішення про створення комунального підприємства "Парк". Однак прийняттю такого рішення передувала жвава дискусія. Частина депутатів засумнівалась у доцільності створення ще одного комунального підприємства. Так, один з них заявив, що керуючись подібною логікою, можна створити комунальні підприємства "Гараж", "Вулиця", "Мікрорайон". У свою чергу, під час обговорення інший обранець зауважив, що було б доцільніше створити окремий структурний підрозділ, для прикладу, в ММКП "Комбінат благоустрою". Таким чином вдалось би заощадити деякі кошти. Та все ж таки, ще одну структуру, попри проголошений міськими чиновниками процес оптимізації та економії, було створено.

Начальник управління міського господарства Мукачівського міськвиконкому Віталій Гільтайчук у коментарі газеті "Панорама" зазначив, що КП "Парк" ще перебуває на стадії створення, адже підприємство поки що не має керівника. Саме комунальне підприємство, за його словами, створене для того, щоб уніфікувати роботу та обслуговування усіх мукачівських парків. Розпочнеться робота цього КП вже цьогоріч, коли частково буде введений в експлуатацію парк Перемоги.

Реклама

Чимало мукачівців у соцмережах скаржаться на те, що майбутній атракціон у парку Перемоги встановлений на дерев’яних подушках. Через це, як стверджують самі містяни, нововстановлена атракція є травмонебезпечною і ненадійною. У міськвиконкомі у відповідь на ці дописи стверджують, що сам атракціон знаходиться ще у процесі встановлення, а після цього буде проводитись експертиза. Тому зараз, як кажуть міські посадовці, говорити про це і робити якісь висновки є некоректним.

Також в Управлінні міського господарства зазначили, що парк Перемоги буде огороджений і матиме охорону. Він працюватиме у будні з 7-ої ранку до 22-ої години вечора, а на вихідних продовжить свою роботу до 23:00. У нічний час доступ до парку матиме лише охорона. Чиновники розповіли, що  парк закриватиметься з метою збереження його майна.

Загалом, закриття паркових зон і, взагалі, оновлення міських скверів – не найнеобхідніше рішення у нинішній складний для країни та, зокрема, нашого міста, час. У період суцільної економії та оптимізації коштів найважливіше витрачати гроші кожного мукачівця на облаштування та відновлення доріг, смітників, закладів освіти тощо, а не йти на повідку у кандидатів, які згадують про народ лише перед виборами з метою отримання через обіцянки певних політичних дивідендів.

Автор: Віктор Січовий

Джерело: Газета "Панорама" №20 від 28.05.2015 р.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно