Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Питання добровільного об’єднання громад викликало жваве обговорення у Мукачівській райраді

Питання добровільного об’єднання громад викликало жваве обговорення у Мукачівській райраді

Питання добровільного об’єднання громад викликало жваве обговорення у Мукачівській райраді

Під час сьогоднішнього засідання Мукачівської районної ради утворилась дискусія з приводу добровільного об’єднання територіальних громад. Каталізатором цієї дискусії стало рішення райради "Про добровільне об’єднання громад".

ВІДЕО ДНЯ

У документі головам сільських та селищних рад "рекомендується спільно з виконкомами та депутатськими корпусами провести громадські обговорення з населенням питання добровільного об’єднання територіальних громад та після проведення громадських обговорень надати пропозиції щодо добровільного об’єднання мешканцями територіальних громад в порядку, визначеному Законом України "Про добровільне об’єднання територіальних громад".

Як зазначив у своїй доповіді т.в.о. голови Мукачівської РДА Василь Кубарич, розглядались три варіанти об’єднання громад. Перший полягає у тому, щоб залишити на Мукачівщині усі 39 сільських та селищних громад. Другий - в укрупненні та об’єднанні "по кущах" - 10 громад. Третій, як вважає очільник району, є найоптимальнішим, оскільки села об’єднуються у цьому варіанті у чотири громади (Ракошинська, Великолучківська, Залужанська та Чинадіївська).

Реклама

Сільські та селищні голови поки скептично ставляться до питання укрупнення громад. Так, селищний голова Кольчина Микола Дуб вважає, що поки немає жодної нормативної бази, яка б регулювала це питання. Бобовищенський сільський голова Володимир Козак зазначив, що керівники громад поки не бачать жодного кінцевого результату та користі з цієї реформи. "До прикладу, якщо у нас зараз є одне районне управління Пенсійного фонду, то якщо утворяться чотири громади, то буде, відповідно, й така кількість управлінь. А ще під час укрупнення кожен населений пункт матиме свого старосту. То ж про яку економію та оптимізацію йде мова?", - зауважив сільський голова Бобовища.

Василь Кубарич попросив селищих та сільських голів найближчим часом обговорити це питання, оскільки 26 червня на сесії Закарпатської облради це питання має бути закритим.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно