Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Представник Європейського інвестиційного банку відвідає у Мукачеві та Берегові міські водоканали

Представник Європейського інвестиційного банку відвідає у Мукачеві та Берегові міські водоканали

Представник Європейського інвестиційного банку відвідає у Мукачеві та Берегові міські водоканали

На Закарпаття на запрошення керівництва обласної ради з робочим візитом прибула голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Лілія Чернявська. В її планах – огляд водоканалів Ужгорода, Мукачева та Берегова, які пропонується включити в новий інвестиційний проект. В Ужгороді її вже зустрів голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

ВІДЕО ДНЯ

Минулого тижня керівник ради разом з міськими головами Ужгорода, Берегова та Мукачева в Будапешті в рамках семінару «Дунайська стратегія» домовлявся з європейськими партнерами про реалізацію цього проекту. Там й обговорювалася можливість залучення коштів банку.

Як повідомила Лілія Чернявська, Україна розпочала співпрацю з Європейським інвестиційним банком у 2004 році. Завдяки співпраці маємо можливість залучати в економіку України довгострокові фінансові ресурси банку для реалізації важливих інфраструктурних, енергетичних, природоохоронних та інших інвестиційних проектів загальнодержавного значення.

Реклама

Сьогодні Лілія Чернявська оглянула комунальне підприємство з водопостачання в Ужгороді. Завтра – в Берегові та Мукачеві.
В облраді вже відбулася зустріч з головою облради Володимиром Чубірком. Участь в заході взяли і секретар Ужгородської міської ради Богдан Андріїв, і директор комунального підприємства «Водоканал» Станіслав Карташов.

«Є можливість коштом європейських партнерів модернізувати водоканал обласного центру. В ЄС зацікавлені в цьому, адже саме ці країни мають з нами спільний водний басейн. Провівши модернізацію підприємства мешканці міста зможуть отримувати якісну воду. Водночас можливо застосувати сучасні технології і при очистці стічних вод», - зазначив Володимир Чубірко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно