Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тячівщину відвідав Генконсул Угорщини Ендре Саліпскі

Тячівщину відвідав Генконсул Угорщини Ендре Саліпскі

Сьогодні т.в.о. голови Тячівської райдержадміністрації Василь Йовдій провів зустріч з консулом Угорщини в м. Берегово Ендре Саліпскі.

ВІДЕО ДНЯ

Зустріч відбулася за участі заступника мера Тячева Тіберія Мийсароша, голови районного фонду підтримки підприємництва "Тячів - Карпати" Йосипа Сави, начальника відділу культури Тячівської РДА Василя Гудака та директора районного будинку культури Василя Барановського, - йдеться у повідомленні прес-служби Тячівської РДА.

Консул особисто вручив керівнику району запрошення на концерт Угорського державного народного ансамблю з програмою «Кличе мене дух Закарпаття – По обидва боки гір», який заплановано у Тячеві на 23 червня.

Реклама

Дипломат також наголосив, що ансамбль проводить гастролі з цією виставою по всій Україні, в тому числі і на Закарпатті. Це буде дуже цікава постановка особливо для мешканців нашого краю, оскільки розкриває багатство і розмаїття культур народів, які живуть зі східного боку Карпат. Зокрема, українців, румунів, євреїв, ромів та угорців. Показуючи загальне в спадщині цих народів, ансамбль підкреслює їх виключну своєрідність.

Угорський державний народний ансамбль – колектив, який вже понад 60 років презентує публіці спадщину фольклорних традицій з тисячолітньою історією. А кошти від продажу квитків будуть спрямовані на потреби постраждалих в зоні АТО. Таким чином Угорщина висловлює свою підтримку у цей нелегкий для України час.

Реклама

Консул Угорщини в м. Берегово Ендре Саліпскі відмітив позитивні зміни, що відбулися у місті Тячів, зокрема, у плані благоустрою та впорядкування територій. 

У свою чергу т.в.о. голови райдержадміністрації Василь Йовдій наголосив, що такі зміни стали можливі завдяки господарському підходу до вирішення проблем з боку мерії, а також фінансової підтримки району. Чимало проектів ще заплановано зробити. Серед основних - ремонт доріг, на які буде спрямовано майже 5 млн грн. Загалом на Тячівщині до кінця літа відремонтують дороги.

Також Василь Йовдій висловив щиру вдячність консулу за візит, а також закликав до налагодження співпраці як у культурно-мистецькому плані, так і в напрямку розвитку транскордонного співробітництва. З приводу цього сторони домовились провести більш конкретну зустріч у день проведення концерту, на який приїдуть також представники ділових кіл Угорщини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно