Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські міста готуються до модернізації водоканалів

Закарпатські міста готуються до модернізації водоканалів

Голова обласної ради Володимир Чубірко провів нараду з керівництвом Ужгорода, Мукачева, Берегова та Хуста з питань реалізації інвестиційного проекту з модернізації водоканалів . Протягом останнього часу було зроблено чимало кроків із залучення коштів європейських партнерів для оновлення комунальних підприємств трьох міст. Так, минулого тижня голова облради Володимир Чубірко разом з керівником представництва в Україні Європейського інвестиційного банку Лілією Чернявською оглянули стан водоконалів у цих містах.

ВІДЕО ДНЯ

Європа зацікавлена в модернізації очисних споруд, адже маємо спільний басейн річок. Пропозиції банку надзвичайно прозорі і прийнятні – кредит терміном до 30 років під 0,4% річних. Є можливість відтермінування платежів на 8 років. За цей час можливо не лише суттєво модернізувати водоканали, а й встановити енергоощадливе обладнання, яке дозволить завдяки економії виплачувати й сам кредит. Якщо ж підтвердимо, що якість стічних вод теж суттєво покращиться, то міста отримають ще й гранти або ж допомогу від країн ЄС, - зазначили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Володимир Чубірко на нараді пообіцяв і надалі підтримувати громади цих міст з реалізацію проекту. Але при цьому зазначив – нині треба розробляти всі необхідні проектно-кошторисні проекти. Також керівник ради наголосив, що в містах треба розробити чіткі графіки виконання всіх робіт і контролювати їх виконання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно