Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мер Ужгорода поїхав в Одесу на Український муніципальний форум

Мер Ужгорода поїхав в Одесу на Український муніципальний форум

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов сьогодні перебуває на 11-у Українському муніципальному форумі, який вранці почав роботу в конференц-залі готелю "Брістоль" в Одесі.

ВІДЕО ДНЯ

Розпочалося зібрання із засідання Асоціації міст України, яке проходить у рамках форуму. Його відкрили голова Верховної Ради Володимир Гройсман і перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук, віце-прем`єр-міністр Геннадій Зубко.

На форум приїхали 250 міських, селищних, сільських голів, представники парламенту, дипломати, вітчизняні та міжнародні експерти.

Реклама

Передбачено, що міські голови ухвалять звернення до вищих органів держави щодо забезпечення дієвого механізму для впровадження та підтримки реформ із децентралізації, а також для вирішення проблемних питань діяльності місцевого самоврядування. Заплановано чимало заходів, дискусій, доповідей відомих політиків.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман назвав процес децентралізації "десепаратизацією". Посадовець переконаний, що розроблений механізм передачі повноважень і можливостей для вирішення більшості питань на місцях дозволить знизити прояви сепаратизму.

Реклама

Гройсман переконаний, що адмінреформа дасть можливість запровадити європейську модель регіонального розвитку.

60% доходів із податку на доходи фізичних осіб будуть залишатися на місцях і громади зможуть їх використовувати для розвитку інфраструктури: "Органи місцевого самоврядування зможуть будувати дороги, займатися питаннями освітлення і роботи транспорту, вирішувати проблеми ЖКГ, ремонтувати садки і школи",-- упевнений голова ВР.

Гройсман також наголосив, що об’єднання - справа добровільна, але кошти будуть, якщо буде прийнято план розвитку нової громади, а ні - то стагнація.

Реклама

Голова Одеської обласної адміністрації, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі переконаний, що важливий крок децентралізації - спрощення процедур отримання дозвільних документів. А ще додав, що в підпорядкованій йому ОДА 300 осіб зможуть виконувати всі ті функції, які зараз виконують 800.

11-й Український муніципальний форум проводиться у рамках проекту "Ініціатива захисту прав і представлення інтересів місцевого самоврядування ("Діалог"), який Асоціація міст України проводить разом із Агенством США з міжнародного розвитку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно