Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті перебуває Міністр юстиції Угорщини Ласло Трочані

На Закарпатті перебуває Міністр юстиції Угорщини Ласло Трочані

З ним вже зустрічалися голови облради Володимир Чубірко та ОДА Василь Губаль. З угорської сторони участь в заході взяли також Тібор Мішович,  заступник Державного секретаря з економічних питань Міністерства юстиції Угорщини, Тарі Шандор, керівник кабінету Міністра юстиції України, Тіводор Ревфі, заступник директора департаменту кабінету міністра, Сабо Тібор, мер м.Мартонвашар, а також угорські дипломати.

ВІДЕО ДНЯ

Це перший візит Міністра в область. Ласло Трочані призначений Міністром юстиції у червні 2014 року. Доктор юридичних наук, професор. Працював на дипломатичних посадах: у 2000-2004 роках – Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Королівстві Бельгія та Люксембург, у 2010-2014 роках – у Франції.

«В області перебуває з візитом Міністр юстиції Угорщини Ласло Трочані. Разом з Василем Губалем провели з ним зустріч. Зазначив, що особливо цінуємо допомогу Угорщини, яка надходить в область у рамках реалізації Програми Європейського Союзу Східне партнерство. Це є важливим фактором, який дозволяє покращити соціальну інфраструктуру, створити належні умови для розвитку освіти, медицини, культури. Пропонував міністру заохочувати обмін досвідом у всіх можливих сферах між органами державної влади, місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями, іншими інституціями, передачі і впровадженню європейських стандартів у сфері державного управління та місцевого самоврядування.

Реклама

Не менш важливо активізувати роботу щодо співпраці між вищими навчальними закладами, у тому числі на рівні юридичних факультетів. Це сприяло б процесу реформування у сфері юстиції на регіональному рівні.

Опісля запропонував пану міністру прогулятися історичним центром міста, оглянути архітектурну спадщину Ужгорода. Побували в церквах, замку, музеї народної архітектури та побуту. Ласло Трочані приємно вражений Закарпаттям. Також він зробив для себе висновок, яким поділився і з українським партнерами – на Закарпатті безпечно. Безпечно тут і для угорських туристів. Безпечно буде і для угорських інвесторів, яких він запрошуватиме у наш край. Щиро вдячні пану міністру за таку оцінку й ініціативу з підтримки нашої громади», - повідомив голова облради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно