Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Валерій Лунченко розповів про резонансні дії "Правого сектору" під час свого губернаторства та спільну дорогу Балоги і Ланя

Валерій Лунченко розповів про резонансні дії "Правого сектору" під час свого губернаторства та спільну дорогу Балоги і Ланя

Валерій Лунченко розповів про резонансні дії "Правого сектору" під час свого губернаторства та спільну дорогу Балоги і Ланя

Народний депутат України, екс-губернатор Закарпаття Валерій Лунченко дав свою оцінку подіям, які мали місце у Мукачеві.

ВІДЕО ДНЯ

"Ви знаєте, давайте ми з вами в цій студії не будемо вигадувати щось зайве, а зробимо просту констатацію фактів, пройдемось пошарово і з’ясуємо взагалі, що відбулось. Я вважаю, що ми, закарпатці, як ніхто інший повинні розбиратись у ситуації, яка склалась. Вона лежить на поверхні, набагато простіша, аніж її коментують багато політиків, аналітиків з різних точок зору, набагато все простіше, ніж здається", – зазначив народний депутат.

"Я мав таку нагоду працювати головою Закарпатської ОДА і безпосередньо мав зустрічі і розмови з представниками Правого сектору на Закарпатті. Хочу також їх розмежувати на тих, які є справжніми патріотами і тих, які є справжніми бандитами. При першій моїй зустрічі, вони висунули свої умови, що у випадку, якщо я готовий здійснювати їх фінансове забезпечення, то вони нададуть свою лояльність і будуть працювати в тандемі по Закарпатській області у будь-яких напрямках. Я їм відповів дуже просто, що я не фінансую жодні угрупування, і допомагаю лише бійцям, хлопцям, які є на передовій", – прокоментував Валерій Ленченко.

Реклама

"Давайте проаналізуємо те, що відбувалось з Правим сектором на Закарпатті, що вони зробили корисного для краю і які відбувались події. Ми пригадуємо звільнення начальника міліції, який на той час був призначений – це пан Турдай, пам’ятаєте яким шляхом це здійснювалось, безпосередньо за участі Правого сектора, далі ми з вами пригадуємо звільнення заступника прокурора області пана Кайла, також  які виконувались за дорученням сім’ї з Мукачева, далі ми пригадуємо, що була ситуація, коли один з представників Правого сектора зґвалтував жінку, коли штурмом взялось помешкання Віктора Медведчука і для чого це все робилось . Тут повинні провести паралелі з ситуацією, яка відбулась днями на Закарпатті", – повідомий екс-губернатор області.

На питання журналіста, в чому вони пов’язані, Валерій Лунченко відповів, що пов’язує дуже просто, на той час начальником закарпатської міліції був призначений Сергій Шаранич. Це людина, яка і на той час і на сьогоднішній день не влаштовує сім’ю Балог.

Реклама

"Про це неодноразово говорилось, з їхнього боку доносилась ця інформація. Але я не є Міністром внутрішніх справ, я не можу призначати чи звільняти  керівників закарпатських силових структур.  Ця ситуація була створена для того, щоб спровокувати дії міліції на дії ніби бійців Правого сектора, які боряться за незалежність в нашій державі під тим самим брендом, про який я вам говорив і притягнути до відповідальності працівників міліції, які мали штурмом взяти бійців і визволяти будівлю пана Медведчука.

На той час ми діяли дуже ефективно, ми не допустили провокацій з боку Правого сектору, якщо ви добре пригадуєте, будівлю вони покинули добровільно, склавши зброю. Після чого за невеликий проміжок часу у місті Стрий саме наших правосекторців закарпатців перехоплює міліція з великим арсеналом зброї. Тоді багато хто кричав про те що навіщо такий арсенал зброї везуть в Закарпаття, інші говорили, що це трофеї Правого сектору і вони повинні їх везти. Ми бачимо тепер для чого вони їх везли до Закарпаття і я більш ніж переконаний, що той арсенал, який є у них, більший ніж у європейських невеличких країнах. Де була СБУ, яка відповідає за антитерористичні операції, я вважаю, що це питання до працівників СБУ, які допустили на територію Закарпатської області таку кількість зброї. Ми бачимо яка кількість і яка зброя була у бійців у Мукачеві. Потім, ми з вами пригадуємо ситуацію з Правим сектором, коли провокуючи дії працівників міліції вони неодноразово заїжджали до закладів, люди готові свідчити проти них, що вимагались конкретні кошти за покривання їх діяльності, це підприємці, я переконаний що багато фактів на сьогоднішній день ще просто невідомі.

Я вважаю ситуація в Мукачеві дуже проста. На сьогоднішній день політик, який готовий скласти конкуренцію в Мукачеві Віктору Балозі і його оточенню це є Михайло Ланьо. Їх пов’язує дуже довга і давня історія. Ми пригадуємо у них були різні ситуації, вони були близькі. Якщо я не помиляюсь, депутатом обласної ради від ЄЦ Михайло Ланьо і ставав. Потім пригадуємо заяву Віктора Балоги щодо Михайла Ланьо, що він є бандит і його звернення до Президента. Це є свідченням того, що їх політичні та економні погляди розходились. Я думаю, що в цій ситуації їх політичні та економічні погляди також розійшлись і такого політика як Ланьо потрібно було просто прибрати з політичного та економічного Олімпа, який встав напротивагу сім’ї Віктора Балоги.

Реклама

Я думаю і вважаю, що Сергій Шаранич також був досить незручним для цієї сім’ї.  Таким чином, провокуючи міліцію проти тих вчинків, які вчинялись з боку ПС,  вони хотіли одним пострілом вбити двох зайців. Прибрати політичного гравця та керівництво міліції", – констатував політик.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно