Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Геннадій Москаль представив нового керівника Ужгородської РДА Анатолія Синишина

Геннадій Москаль представив нового керівника Ужгородської РДА Анатолія Синишина

Геннадій Москаль представив нового керівника Ужгородської РДА Анатолія Синишина

У понеділок, 17 серпня, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль представив колективу Ужгородської РДА та активу району нового керівника – Анатолія Синишина. Відповідне розпорядження про призначення Президент України Петро Порошенко підписав ще 10 серпня.

ВІДЕО ДНЯ

У заході також взяли участь голови сільських та селищних рад, представники силових органів та громадськість Ужгородського району, - інформує прес-служба Ужгородської РДА.

Насамперед очільник краю поцікавився виконанням дохідної частини бюджету. Головний районний фінансист Ольга Ящищак поінформувала, що на сьогодні бюджет перевиконано на 27 млн грн.

Реклама

Відтак, Ужгородщина до кінця року повністю забезпечена зарплатою, заборгованості наразі не має. Щоправда є 3 сільські ради, які не витягують планові показники, але це незначна сума коштів.

У свою чергу Геннадій Геннадійович поділився пріоритетними завданнями, які стоять перед усією областю, зокрема й району обласного центру. «Нині перед нами стоять такі «виклики», як: проблеми з дорогами, забезпечення взимку бюджетних закладів енергоносіями, залучення інвесторів, проведення чесних та прозорих місцевих виборів та стихійні сміттєзвалища».

Реклама

Що стосується енергоносіїв, то керівник краю звернувся до присутніх голів селищних та сільських рад не чекати морозів та «страшенної» ціни на газ, а вже зараз його закуповувати. Бо ціна для бюджетних закладів буде дуже високою. «Я не хочу вам казати на чорне – біле, а відверто застерігаю про непередбачуваність Росії із поставкою недешевого для України газу. Реверсний газ з Європи – не вихід. Адже це надлишкове голубе паливо, яке вони купують в нашого агресора, і для нас він не є також недешевим».

Геннадій Москаль підкреслив, що вимагатиме від нового очільника Ужгородщини максимально швидкого переходу на альтернативні види палива, аби позбутися залежності від обігріву газом, насамперед садочків та шкіл.

Він також вкотре наголосив створювати робочі місця мешканцям району, адже це реальні надходження в бюджет: «Ми стоїмо в глибокому фінансовому штопорі. Тому шукайте інвесторів, давайте людям роботу, розвивайте сільський туризм. Це неприпустимо, аби на понад мільйон населення краю офіційно працювало лише 170 тисяч людей, решта – в тіні чи на заробітках закордоном».

Реклама

Коли йшлося про місцеві вибори за новим законодавством, то глава обласної адміністрації повідомив про зменшену майже вдвічі кількість депутатського корпусу – з 66 обранців район представлятимуть лише 36. І ще раз наголосив, що «вибори за гроші – це шлях в нікуди».

Звершуючи свою промову, Геннадій Москаль попросив тверезо оцінювати можливості кожного населеного пункту та об’єднуватися в громади заради розвитку економіки, бо децентралізація дає реальні реформи та можливість вирішувати на місцях чисельні проблеми кожного населеного пункту Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно