Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Угорські партії КМКС та УМДС домовились про спільну участь у місцевих виборах

Угорські партії КМКС та УМДС домовились про спільну участь у місцевих виборах

Угорські партії КМКС та УМДС домовились про спільну участь у місцевих виборах

У Берегові відбулися конференції партійних організацій КМКС та УМДС, на яких затверджено підписану керівниками політичних сил Угоду про співпрацю на цьогорічних виборах до місцевих рад.

ВІДЕО ДНЯ

“Головна мета прийнятого документу,- каже очільник УМДС Ласло Зубанич,- аби в кожному органі місцевого самоврядування, особливо там, де компактно проживають угорці, було якнайбільше представників наших організацій, адже лише такий підхід дозволяє подолати передбачений Законом 5-відсоткоий бар’єр”.

Окрім цього, у Берегові та районі КМКС та УМДС прагнутимуть спільно сформувати в обидвох радах угорську більшість. Претендентів у “парламент“ краю заявлятиме КМКС, але сторони домовились, що списки складатимуться на паритетних засадах, тобто 50 на 50.

Реклама

Кандидатів у Закарпатську обласну раду очолюватиме людина КМКС. У територіальні громади нижчого рівня – районні та міські, будуть відбиратися особи, котрі мають найбільший авторитет в регіоні. Передбачено висувати кандидатів, насамперед в область, у всіх виборчих округах, адже потрібний і загальний відсоток.

Найближчим часом для координації дій відбудуться збори низових осередків КМКС та УМДС. З метою спільної участі у місцевих виборах та подальшої співпраці після них сторони вирішили узгодити свої виборчі програми. Для цього буде сформована спеціальна координаційна рада.

Реклама

В роботі обидвох партійних конференцій взяли участь представники дипломатичних установ Угорщини, що діють на території області. Подію вітав віце-прем’єр міністр Угорщини Жолт Шем’єн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно