Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У двох об’єднаних громадах Закарпаття відбудуться місцеві вибори

У двох об’єднаних громадах Закарпаття відбудуться місцеві вибори

Центральна виборча комісія призначила вибори 25 жовтня в Тячівській міській об’єднаній територіальній громаді та Вільховецькій сільській об’єднаній територіальній громаді.  Це стало можливим завдяки вступу в дію 5 вересня Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо організації проведення перших виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», згідно з яким погодження обласних рад для проведення виборів уже не є обов’язковим.

ВІДЕО ДНЯ

Комісія отримала звернення від голови ОДА Геннадія Москаля з проханням призначити перші місцеві вибори в добровільно об’єднаних територіальних громадах на Закарпатті, а саме: вибори Тячівського міського голови та депутатів Тячівської міськради, про добровільне об’єднання до якої прийняли рішення Русько-Полівська та Лазівська сільські ради та Вільховецького сілського голови та депутатів Вільховецької сільради Тячівського району, про добровільне об’єднання до якої прийняли рішення Добрянська та Вільховецько-Лазівська сільради, - зазначили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Відтак, Центральна виборча комісія призначила вибори у вказаних об’єднаних територіальних громадах  та оголосила з 8 вересня п.р. початок виборчого процесу перших зазначених місцевих виборів. 

Реклама

Таким чином, місцеві вибори на Тячівщині відбудуться всупереч позиції обласної ради, яка зривом голосування щодо схвалення об’єднання територіальних громад 28 серпня фактично заблокувала їх проведення у вказаних населених пунктах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно