Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Оприлюднено текст звіту ТСК стосовно кривавих подій у Мукачеві

Оприлюднено текст звіту ТСК стосовно кривавих подій у Мукачеві

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, яка розслідує збройний конфлікт, що трапився 11 липня в Мукачеві, у своєму звіті заявила про те, що протистояння породив не тільки конфлікт бізнес-політичних угруповань, воно також було спровоковано діями правоохоронців. Про це йдеться у звіті комісії Верховної Ради, що складається з народних депутатів України. Текст документа опинився в розпорядженні журналістів.

ВІДЕО ДНЯ

"У рамках розслідування окремої уваги і окремої правової оцінки вимагають дії осіб, які хоч і не брали безпосередньої участі у зазначеному збройному конфлікті, однак можуть бути причетними до його виникнення", – йдеться у звіті депутатів.

Слуги народу підкреслюють, що в цьому випадку мова йде про конкуруючих між собою керівників політико-бізнесових угруповань Закарпатської області. Протиріччя, між якими могли створити цей конфлікт.

Реклама
Оприлюднено текст звіту ТСК стосовно кривавих подій у Мукачеві – 01

Також у тексті звіту говориться, що до виникнення конфлікту можуть бути причетні керівники державних та правоохоронних органів, які могли бути втягнуті в протистояння і діяти на боці однієї з політико-бізнесової угруповання.

Реклама

"Брали безпосередню участь у злочинній діяльності, прикривали її, допускали злочинну бездіяльність, неналежним чином реагували на злочини, організували різні провокації протиправного характеру і інше", – написано в документі.

За словами авторів звіту, у депутатів є підстави вважати, що збройний конфлікт у Мукачеві був спровокований діями керівництва УМВСУ та УСБУ в Закарпатській області.

"Оскільки керівники і співробітники цих органів не тільки були проінформовані про зустріч представників ДУК ВПР "Правий сектор" з народним депутатом України Ланьо М.І., а й брали участь в організації цієї зустрічі і її оперативному супроводі", – наголошується в звіті.

Реклама

Причиною конфлікту слідча комісія називає з’ясування стосунків між основними політико-бізнесовими угрупованнями, які не поділили контрабандні потоки, що проходять через державний кордон на території області.

"Контрабанда була і залишається одним із ключових факторів, який визначає не тільки стан корупції та організованої злочинності, а також впливає на вчинення діяльності органів МВС і СБУ, перетворюючи її в багатьох випадках з правоохоронної у протиправну", – заявили депутати у своєму звіті.

Раніше повідомлялось, що народний депутат Віктор Балога не давав ніяких свідчень і не співпрацював з тимчасовою слідчою комісією. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно