Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • На Міжгірщині шестеро кандидатів у депутати зареєстровані від двох партій

На Міжгірщині шестеро кандидатів у депутати зареєстровані від двох партій

На Міжгірщині шестеро кандидатів у депутати зареєстровані від двох партій

Центральна виборча комісія виявила однакових кандидатів до Міжгірської районної ради Закарпатської області , які подані одночасно від двох політичних сил.

ВІДЕО ДНЯ

Так, «Інформаційно-аналітична система Вибори-2015» зафіксувала, що до райради балотуються шість кандидатів, подання щодо яких зареєстровано і від партії ВО «Свобода», і від партії «Наш Край», – інформує громадянська мережа ОПОРА.

«Кандидат №1» від «Свободи» до Міжгірської районної ради Василь Баран вранці, 6 жовтня, запевнив спостерігача ОПОРИ, що їх кандидати не писали заяви як висуванці від іншої політичної сили, а двоє з них – взагалі у зоні проведення АТО.

Реклама

Представник Міжгірського осередку партії «Наш Край» Василь Юрик зазначив, що його політична сила не подавала на реєстрацію кандидатів, які зареєстровані як висуванці «Свободи». Він сказав, що у них подані свої кандидати.

Водночас, за інформацією ОПОРИ, 5 жовтня член ЦВК О.Діденко направив листа до Міжгірської районної комісії із вказівкою взяти письмові пояснення, чи давали кандидати згоду на одночасне балотування від двох партій.

Реклама

6 жовтня із цього приводу пройшло спеціальне засідання виборчої комісії. Там стало відомо, що дві політичні сили – «Свобода» та «Наш Край» справді не подавали на реєстрацію однакових кандидатів.

Голова комісії Ярослава Ковач повідомила ОПОРІ, що адміністратор пояснив членам ТВК та представникам партій ситуацію, що склалася, «технічними неполадками у системі АКП-ТВК». 

Станом на вечір, 6 жовтня, електронна система показувала «актуальну» інформацію про усіх кандидатів від двох партій до Міжгірської районної ради.

Реклама

Згідно із вимогами частини 8 статті 41 Закону Україну «Про місцеві вибори», якщо особа дала письмову згоду бути кандидатом одночасно від двох політичних сил і була зареєстрована як кандидат, то її реєстрацію як кандидата скасовують повністю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно