Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Чубірка вимагає скасувати реєстрації двох кандидатів у мери з прізвищем Балог

Чубірка вимагає скасувати реєстрації двох кандидатів у мери з прізвищем Балог

Чубірка вимагає скасувати реєстрації двох кандидатів у мери з прізвищем Балог

Кандидат на посаду міського голови Мукачева Ірина Чубірка подала позов до суду з вимогою скасувати реєстрацію кандидатів на цю ж посаду із однаковим прізвищем – Берті Балог та Берталон Балог. На думку позивача, дані особи невірно склали свою автобіографію та не внесли деякі відомості у декларацію про доходи.

ВІДЕО ДНЯ

Позивачка, зокрема, стверджувала, що кандидати не вказали у своїй автобіографії відомості про громадську роботу на виборних посадах, а також допустили помилки у заповнені декларацій про доходи. Відтак вимагала скасувати їх реєстрацію як кандидатів на посаду міського голови Мукачева, – йдеться у повідомленні громадської мережі ОПОРА.

7 жовтня у Закарпатському окружному адміністративному суді розглянули обидві справи. В ході двох судових засідань з’ясувалося, що відомості про громадську роботу на виборних посадах ці кандидати не вказали, оскільки такої не було. Щодо неточностей у декларації, то судді дійшли висновку, що цей факт не є підставою для зняття кандидатів із реєстрації; допущені неточності є можливість виправити.

Реклама

У підсумку, заслухавши доводи позивачів, відповідачів, а також голови Мукачівської міської виборчої комісії, судді Закарпатського окружного адміністративного суду в обох справах відмовили Ірині Чубірці у задоволені її позову.

Тож наразі і Берті Балог і Берталон Балог – повноцінні учасники виборного процесу щодо посади міського голови Мукачева. У позивача є відведений термін, аби подати апеляцію.

Реклама

Як повідомляла ОПОРА, у місті Мукачево зареєстровано 5 кандидатів із співзвучним прізвищем «Чубірко»: Іван Чубирко (кандидат від партії "Відродження"), Іван Чубірка (самовисування),  Ірина Чубірка (самовисування), Віктор Чубірко (самовисування) та Володимир Чубірко (самовисування).

Крім згаданих кандидатів шляхом самовисування – Берті Балог та Берталон Балог, – на посаду міського голови балотується кандидат від "Єдиного Центру" Андрій Балога.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно