Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • ОПОРА зафіксувала роздачу "грошових призів" одним з кандидатів на пост мера Ужгорода

ОПОРА зафіксувала роздачу "грошових призів" одним з кандидатів на пост мера Ужгорода

Кандидат на посаду міського голови Ужгорода від партії «Патріот» Михайло Чурило був помічений у врученні грошових нагород переможцям конкурсу «Запуск найдовшого змія».

ВІДЕО ДНЯ

Захід масового дозвілля пройшов у неділю, 11 жовтня, на центральній площі Ужгорода. Ведучі зі сцени публічно наголосили, що захід відбувається за підтримки кандидата на посаду міського голови Ужгорода Михайла Чурила. Було також наголошено і про партію «Патріот», яка зареєструвала список кандидатів до Ужгородської міської ради. На заході зафіксовано і символіку, схожу на символіку цієї політичної сили.

ОПОРА зафіксувала роздачу "грошових призів" одним з кандидатів на пост мера Ужгорода – 01
Реклама

Оскільки присутніх було повідомлено про Михайла Чурила саме як про кандидата, згадано про партію «Патріот», такий захід є підстави вважати агітаційним.

ОПОРА зафіксувала роздачу "грошових призів" одним з кандидатів на пост мера Ужгорода – 02
Реклама

За підсумками конкурсу «повітряних зміїв», що пройшов у рамках заходу, Михайло Чурило вручив трьом переможцям грошові винагороди.

 

Реклама

У таких діях можуть вбачатися ознаки порушення норм законодавства, яке забороняє проводити агітацію виборців, яка супроводжується наданням матеріальної допомоги.

ОПОРА нагадує: згідно з частиною 4 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори»,  забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно