Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Рахові кандидатам влаштували "Виборчі стрітення"

У Рахові кандидатам влаштували "Виборчі стрітення"

Ініціативу започаткувала Рахівська районна централізована бібліотека.

ВІДЕО ДНЯ

Місцеві жителі, об’єднавшись за цим проектом, запросили кандидатів на пост мера 17-тисячного міста пройти свого роду співбесіду.

Протягом тижня тут пройшло вже чотири зустрічі, на яких побували підприємці, колишні посадовці та активісти, котрі претендують на перемогу в місцевих виборах. Під час «стрітень» кандидати розповідають про свою програму дій та відповідають на наболілі питання присутніх.

Реклама

"На жаль, зустрічі поки не багаточисельні. Навіть «фейсбучна» спільнота, з якої власне все і почалося, жвавіше відреагувала на проект в онлайні, аніж вживу, - зітхають організатори. - Наші «стрітення» відвідують в середньому 30-40 небайдужих жителів, котрі дійсно хочуть почути, що ж їм пропонують на майбутнє. Проте вдячною публікою виявились рахів’яни, котрі живуть чи працюють закордоном і студенти".

За словами учасників проекту, послухати своїх конкурентів та задати часом гострі питання приходять і інші кандидати. Дехто під час зустрічей намагається за себе поагітувати та запросити присутніх на зустріч із собою.

Реклама

У місцевій спільноті в соцмережі Facebook та на блозі бібліотеки регулярно з’являються проморолики таких зустрічей, згодом оприлюднюють і повні версії відеозапису співбесід під хештегом #‎виборчі_стрітення.

"Спочатку кандидати не зовсім розуміли, в чому полягає суть проекту і неохоче йшли на контакт. Частина категорично відмовилась зустрічатися із нами, зіславшись на зайнятість, - констатують організатори. – Проте інших це зацікавило. Вони побачили можливості для поширення своїх ідей, тому наступний тиждень вже майже розплановано. Проте ми – не агітмайданчик. Можливо, не всі нагальні питання до кандидатів прозвучать. Але основної мети ми досягаємо – показуємо місцевим жителям, як планують вирішувати їх проблеми майбутні посадовці. А потім спитати з них, якщо щось із обіцяного не буде виконано".

Нагадаємо, на посаду мера Рахова претендують 11 місцевих жителів, серед яких колишні посадовці, діючі депутати міської ради, підприємці, активісти та навіть заступник прокурора.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно