Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Перечині суд розбереться у справі виборів міського голови

У Перечині суд розбереться у справі виборів міського голови

Продовження засідання Перечинської територіальної виборчої комісії щодо розгляду справ про порушення під час проведення місцевих виборів після перерви продовжили в четвер, 29 жовтня. Це останній день, коли члени ТВК мають право розглядати скарги. Однак відразу перейти до розгляду не вдалося. Охочих поспостерігати за процесом виявився не один десяток, а тому після довгої реєстрації присутніх нарешті перейшли до затвердження регламенту. Однак працювати членам ТВК виявилося не так просто: майже з кожного питання виникали сварки та суперечки.

ВІДЕО ДНЯ

Загалом комісія розглянула 8 скарг, які надійшли впродовж 2 днів після проведення місцевих виборів. Всі вони стосувалися саме обрання міського голови.

Наразі за результатами голосування розрив між двома кандидатами – чинним головою Мирославою Гуранич та представником від партії "Відродження" Іваном Погоріляком становить лише 6 голосів на користь останнього. Однак представники Мирослави Гуранич категорично із цим не погоджуються, стверджуючи про грубі порушення, які могли вплинути на результати голосування.

Реклама

Розгляд скарг тривав не одну годину. Майже кожна розглядалася під крики присутніх. Та як би не доводили автори заяв про порушення доцільність перерахування голосів, ТВК здавалося б нічого не чула: всі вісім скарг так і не були задоволені більшістю, а тому перерахунку бюлетенів не буде. Хоча зі слів голови комісії, порушення тут явні та обґрунтовані: в ТВК здали протоколи по бюлетенях, однак жодна з ДВК не здала жодного протоколу засідань. Тим часом ТВК повинна впорядкувати всі протоколи ДВК, які мають здати до обласної виборчої комісії.

Зі свого боку представники Мирослави Гуранич не мають наміру здаватися та готуватимуть відповідний позов до суду.

Реклама

Нагадаємо, що у Сваляві, де розрив між кандидатами на посаду міського голови становить всього 2 голоси, рішення також прийматиме суд.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно