Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Вісім міськрад Закарпаття порушують Закон України про доступ до публічної інформації

Вісім міськрад Закарпаття порушують Закон України про доступ до публічної інформації

Вісім міськрад Закарпаття порушують Закон України про доступ до публічної інформації

80% сайтів міських рад Закарпаття не виконують вимоги Закону України "Про доступ до публічної інформації". Такими є результати моніторингу Центру політичних студій та аналітики (Київ).

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, Берегівська, Рахівська та Хустівська міські ради не вказали свої поштові адреси. Ці ж міські ради не мають своїх імейлів, проте всі, як один, вказали контактний номер телефону. Берегівська та Свалявська міські ради код не вказали, – повідомляє Центр політичних студій та аналітики.

Ще гірша ситуація з контактною інформацією, що стосується доступу до публічної інформації. Згідно з законом, вона має бути присутня на сайті міської ради.

Реклама

Жодна інформація не вказана на сайті Виноградівської, Іршавської, Тячівської, Чопської та Рахівської міських рад. Берегівська і Мукачівська міські ради не вказали лише телефон, а Свалявська пропустила поштову адресу, а вся інша інформація – чомусь в розпорядженні міського голови.

Вся необхідна контактна інформація для запитів на публічну інформацію є лише на сайтах Ужгородської та Хустівської міських рад – це лише 20% від всіх рад цієї області.

Реклама

Нагадуємо, що Закон "Про доступ до публічної інформації" набрав чинності ще 9 травня 2011 року. Таким чином, всі органи влади мали 4 з половиною роки, щоб розібратися з його нормами та імплементувати їх у свою роботу. Однак аналіз базового наповнення сайтів міських рад області проілюстрував абсолютне нерозуміння органами місцевого самоврядування вимог, щодо їхньої  прозорості, публічності  та підзвітності. Про те, яка ситуація в інших областях України, ви зможете дізнатися протягом наступних тижнів на сайті "Прозора Бюрократія".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно