Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Іршавська міська виборча комісія перерахувала голоси

Іршавська міська виборча комісія перерахувала голоси

Як відомо, окремі кандидати в депутати міської ради не погодилися із результатами виборів 25 жовтня.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, 3 листопада Примич Юрій Тарасович, кандидат у депутати Іршавської міськради від «Опозиційного блоку» звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Іршавської міської виборчої комісії «про визнання дій останньої протиправними, скасування рішення та зобов’язання вчинити певні дії». 

Позивач мотивував свою заяву наступним чином – «У моїй сім’ї проживає 9 чоловік а під час підрахунку на моїй дільниці на округу №21 я отримую 6». Крім того, у поясненні зауважує, - «Я особисто за себе проголосував, ще один голос від моєї дружини Примич З.В. Також за мене стовідсотково проголосували мої близькі родичі – це мої батьки, батьки моєї дружини і взагалі уся моя рідня, які мене підтримують – це 29 голосів стовідсотково».

Реклама

Постановою Закарпатського окружного адміністративного суду позовну заяву задоволено.

Відповідно, у суботу 7 листопада міська виборча комісія у присутності представників політсил та дільничних виборчих комісій провела перерахунок бюлетенів. У результаті повторного підрахунку на ДВК №№ 210170, 210169, 210171, 210168, 210172 виявлено, що кількість голосів виборців, які проголосували за кандидата Примич Ю.Т. відповідають цифрам відзначеним у протоколах.

Реклама

Крім того, у ході перерахунку знайдено неточності на окремих округах. Зокрема, серед недійсних бюлетенів 15 округу виявилися два, на яких чітко видно волевиявлення виборця за кандидата в депутати від «Єдиного Центру».

Навпаки, серед голосів за політичну партію «Відродження» знайшли недійсний бюлетень, а також замість 8-ми голосів ВО «Свободи», які відзначені у протоколі комісії, при відкритті конверту із бюлетенями їх виявилося тільки чотири.

Слід відзначити, що місцеві активісти «Опблоку», не витримали виснажливої процедури, яка тривала цілий день, і покинули залу задовго до завершення перерахунку.

Реклама

Таким чином, як наголосили представники ТВК та ДВК, вони та більше сотні людей витратили даремно цілий вихідний день на скарги кандидата Примича Юрія, які в результаті виявилися абсолютно безпідставними.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно