Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Комітет Верховної Ради підтримав законопроект, який полегшує оформлення права на землю

Комітет Верховної Ради підтримав законопроект, який полегшує оформлення права на землю

Комітет Верховної Ради підтримав законопроект, який полегшує оформлення права на землю

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин підтримав законопроект  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зняття штучних обмежень на реалізацію права на приватизацію і отримання в користування земельних ділянок» (р.№ 3190 від 29.09.2015).

ВІДЕО ДНЯ

Це справді потрібний законопроект. Про те, що він пропонує, розповів співавтор законопроекту, народний депутат України Валерій Лунченко:

«З 1 січня 2014 року Законом «Про регулювання містобудівної діяльності» заборонено передавати земельні ділянки державної та комунальної власності у власність та користування для містобудівних цілей у разі відсутності плану детального планування чи плану зонування. Ця заборона створює багато проблем.

Реклама

По-перше, містобудівна документація – річ недешева, і не кожна місцева рада може собі це дозволити. По-друге, процедура її розробки і погодження дуже складна. Іноді вона триває роками.

А як в цей період, коли погодження триває, місцевій раді будувати дороги, лінії електропередач, газопроводи?

Реклама

Як людям оформляти право на садові, дачні ділянки, ділянки під батьківськими хатами?

Тому ми пропонуємо зробити виключення для надання земельних ділянок для вже існуючої нерухомості і дозволити передавати їх за відсутності містобудівної документації.

Крім того, пропонуємо дозволити в такому ж порядку надавати землю для будівництва великих державних інфраструктурних проектів – доріг, мостів, ліній електропередач, водо- і газопроводів.

Реклама

Проте для того, щоб запропонований механізм не використовувався для захоплення цінних земель, законопроектом пропонується, що він не розповсюджується у разі, якщо земельна ділянка:

– знаходиться в межах зелених зон населених пунктів; внутрішньо квартальних територій (території міжрайонного озеленення, елементів благоустрою, спортивних майданчиків, майданчиків відпочинку та соціального обслуговування населення);

– віднесена до категорії земель природо-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення; історико-культурного призначення; рекреаційного призначення (крім земель для дачного будівництва); лісогосподарського призначення».

Комітет Верховної Ради підтримав законопроект, який полегшує оформлення права на землю – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно