Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Угорці Закарпаття радіють, що тепер "жодної коаліції неможливо створити без них"

Угорці Закарпаття радіють, що тепер "жодної коаліції неможливо створити без них"

Угорці Закарпаття радіють, що тепер "жодної коаліції неможливо створити без них"

7–8 листопада відбулися щорічна конференція голів первинних організацій Товариства угорської культури Закарпаття та засідання правління ТУКЗ – КМКС у Солотвині. Під час конференції було підбито підсумки місцевого волевиявлення.

ВІДЕО ДНЯ

«Під час виборів 25 жовтня угорська громада краю довела, що спільними зусиллями ми можемо досягнути найкращих результатів. Завдяки наполегливій роботі в команді, підтримці уряду Угорщини та історичних церков угорці Закарпаття будуть представлені в радах різних рівнів. Ми змогли досягти поставленої мети», – сказав Василь Брензович, голова ТУКЗ – КМКС, народний депутат України.

Під час виступу він наголосив, що тепер «жодної коаліції неможливо створити без угорського представництва. При формуванні такої завжди захищатимуться та відстоюватимуться інтереси угорців Закарпаття. Надзвичайно важливим є й те, що в Берегівському районі та Берегові отримано значну більшість голосів», а також угорська національна меншина буде гідно представлена в Мукачівській та Виноградівській міських і районних радах, що не мало місця в минулому.

Реклама

Політик висловив і розчарування: «Шкода, що українське законодавство не знайшло можливості виготовити бюлетені мовами національних меншин, у тому числі угорською. Також ми засуджуємо спосіб визначення округів. Але незважаючи на це, угорська громада показала високий результат. Сподіваємося, що за допомогою наших представників нам удасться досягти тих цілей, які ми окреслили в передвиборній програмі».

Перша частина конференції пройшла в інтенсивній динаміці. Йосип Борто, заступник голови ТУКЗ – КМКС, голова Виноградівського осередку, депутат обласної ради, ознайомив присутніх з конкретними планами й цілями, що стосуються політичних, освітянських, медичних питань та підтримки історичних церков. «Саме з такою програмою ми бажаємо сісти за стіл перемовин з майбутніми партнерами по коаліції», – сказав політик. Під час другої половини зустрічі було представлено результати роботи за минулий рік, а також окреслено перспективи на наступний.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно