Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Москаль пояснив, чому екс-регіонали голосували за кандидата на посаду голови облради від "Солідарності"

Москаль пояснив, чому екс-регіонали голосували за кандидата на посаду голови облради від "Солідарності"

Москаль пояснив, чому екс-регіонали голосували за кандидата на посаду голови облради від "Солідарності"

Геннадій Москаль, голова Закарпатської облдержадміністрації в розповів, що колишні регіонали голосували не за «Солідарність», а голосували проти «Єдиного центру».

ВІДЕО ДНЯ

«Його підтримали ті депутати, яких обрали виборці в Закарпатті. Давайте трошки по-іншому подивимося. Ці депутати ж не на парашуті спустилися до Закарпатської обласної ради, їх обрали люди. Тому давайте поважати вибір людей. Кожен міг висунути свою кандидатуру. Могли це зробити і депутати з «Єдиного центру». Тільки вони і «Батьківщина» не голосували за пана Рівіса. Хоча я не розумію, чому «Батьківщина» не голосувала. А ось чому «ЄЦ», зрозуміло, тому що це – наші політичні опоненти», – розповів Москаль.

За його словами, в обласних, районних радах немає такого розуміння як більшість, меншість, коаліція.

Реклама

«Тут потрібно розуміти політичну специфіку Закарпаття. Голосували не за «Солідарність», голосували проти «Єдиного Центру». В обласних, районних радах немає такого розуміння як більшість, меншість, коаліція. Є депутатські групи. Одним чином голосують за одні питання, іншим – інших. Це не аналог Верховної Ради, де це все прописано в Конституції, законах тощо. Тут такого немає. Сьогодні ситуація одна, завтра вона може змінитися. Буде ще голосування за бюджет», – зазначив очільник Закарпатської області.

Москаль прокоментував звинувачення колишнього голови ОДА Василя Губаля в тому, що був порушений регламент, при внесенні кандидатури Михайла Рівіса на посаду голови облради.

Реклама

«Знаєте, після бою руками не махають, а він вирішив махати. Немає ніякого порушення регламенту. У регламенті написано, що повинна бути внесена кандидатура, за яку повинні проголосувати. Але в регламенті не написано, скільки саме людей вважають це висунення проголосувати. Скільки кандидат набере голосів покаже лічильна комісія. До того ж, коли безпосередньо вибирали Рівіс, за нього проголосувало 38 депутатів, більше половини», – зазначив Москаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно