Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нардеп від Закарпаття відзвітував про успіхи у сфері аграрної політики

Нардеп від Закарпаття відзвітував про успіхи у сфері аграрної політики

Останнім часом на засіданнях Верховної ради України практикують проведення тематичних днів, під час яких розглядають законопроекти однієї з сфер життєдіяльності. Не виключенням став і вівторок, головною темою якого була аграрна сфера.

ВІДЕО ДНЯ

Депутати – члени комітету Верховної ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, громадські професійні організації неодноразово просили, вимагали від голови Верховної ради України розглянути пакет важливих для аграріїв питань і ось, нарешті, цей день настав.

Про результати проведеного засідання проінформував секретар комітету Верховної ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, народний депутат від Закарпаття, Валерій Лунченко:

Реклама

«В рамках «аграрного дня» у ВР прийнято в цілому наступні законопроекти:

№1270 «Проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо удосконалення механізму передачі земельних ділянок, відчужених для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності)» - 285 голосів за.

Реклама

№1280 «Проект Закону про внесення змін до статті 50 Закону України "Про землеустрій" щодо спрощення процедури виготовлення проектів землеустрою для відведення земельних ділянок» - 319 голосів за.

№1460-1 «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність до європейських та міжнародних вимог)» - 234 голосів за.

№1509 «Проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України "Про гуманітарну допомогу" (щодо недопущення затягування строків проведення санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю гуманітарної допомоги)» - 246 голосів за.

Реклама

№2558а «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» - 237 голосів за.


Також ряд законопроектів були прийняті у першому читанні:

Нардеп від Закарпаття відзвітував про успіхи у сфері аграрної політики  – 01

№2027а «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об’єкта нерухомості)» – 296 голосів за.

№2028а «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства» – 280 голосів за.

№2150а «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною"» – 310 голосів за.

№2920 «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального строку оренди земельних ділянок сільгосппризначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація» – 304 голосів за.

Реклама

№3006 «Проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо правової долі земельних ділянок, власники яких померли» – 274 голосів за.

Дані законопроекти стосуються, насамперед, питань:

- скасування обов’язковості аграрної освіти чи досвіду роботи у сільському господарстві для одержання в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства;

- вирішення питання відумерлої спадщини, в результаті чого місцеві бюджети мають додатково отримати щорічні надходження від орендної плати за землю у розмірі близька 1,1 млрд. грн.;

- дерегуляції, що важливо для розвитку агробізнесу;  

- спрощення процедури надання земельних ділянок для будівництва великих інфраструктурних проектів, - доріг, трубопроводів, мостів тощо;

- скорочення окремих процедур та дозволів в агропромисловому комплексі, регуляторні механізми яких застаріли, дублюють одна одну або не відповідають міжнародним зобов’язанням України тощо.

Реклама

Норми прийнятих Законів приведені у відповідність до норм ЄС, що є ще одним кроком до виконання поставлених нам вимог.

В цілому, «аграрним днем» у Верховній раді члени комітету задоволені, проте, на цьому зупинятись ми не налаштовані. Найближчим часом звертатимемось до голови Верховної ради України з проханням частіше проводити такі дні, адже комітетом вже напрацьовано та розглянуто низку важливих Законів, які так потребують аграрії».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно