Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Москаль назвав Мукачівський міськрайонний суд "кишеньковим" і обіцяє апеляцію

Москаль назвав Мукачівський міськрайонний суд "кишеньковим" і обіцяє апеляцію

Москаль назвав Мукачівський міськрайонний суд "кишеньковим" і обіцяє апеляцію

Геннадій Москаль прокоментував ситуацію з ухвалою Мукачівського міськрайонного суду щодо міського бюджету Мукачева в частині фінансування профтехосвіти.

ВІДЕО ДНЯ

"Якщо ухвала суду одразу після винесення 3 лютого з’являється в кишенькових балогівських ЗМІ, а позивач – облдержадміністрація в особі голови ОДА – її досі не отримала, то про що тут взагалі можна говорити? Ухвала винесена за повністю надуманими мотивами й буде оскаржена в Львівському апеляційному адміністративному суді. За результатами розгляду я направлю звернення у Вищу кваліфікаційну комісію суддів для притягнення даного судді до відповідальності. І окремо попрошу з’ясувати, яким чином ухвала одразу після винесення опинилася в Інтернеті, а в позивача її досі немає", – коментує Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

"Я переконаний, що Верховна Рада України прийме зміни до Конституції щодо реформи правосуддя. Постараюся бути на атестаційній комісії, яка атестуватиме суддів Мукачівського міськрайонного суду, і наведу всі аргументи, щоб вони зрозуміли – рішення суду необхідно виносити іменем України, а не іменем клану Балог", – додав губернатор.

Реклама

Також очільник ОДА торкнувся теми фінансування профтехосвіти.

"На жаль, ОДА не бачить великої радості у зв’язку зі змінами джерел фінансування, прийнятими Верховною Радою. У минулому році з Державного бюджету Закарпатській області була виділена субвенція на підготовку робітничих кадрів у сумі 114 мільйонів 575 тисяч гривень. А тепер постановою Кабінету міністрів №41 від 4.02.2016р. області виділено на рік 15 мільйонів 506 тисяч гривень і внесено зміни до Держбюджету на 2016 рік, якими на фінансування професійно-технічних на інших навчальних закладів Закарпаттю виділено з Держбюджету 45 мільйонів 973 тисячі гривень. Загалом це складає 61 мільйон 473 тисяч гривень, тоді як області з урахуванням подорожчання продуктів харчування та енергоносіїв за нашими підрахунками необхідно близько 160 мільйонів гривень. Кошти, яких не вистачає, (а це 62 відсотки від необхідної суми) все одно доведеться додавати з місцевого бюджету", – зазначив Геннадій Москаль.

Реклама

Раніше повідомлялось, що суд повернув позовну заяву, яку Закарпатська ОДА подала на Мукачівську міськраду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно