Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • "Тотальне падіння економіки та зубожіння населення", – Василь Петьовка про роботу уряду Яценюка

"Тотальне падіння економіки та зубожіння населення", – Василь Петьовка про роботу уряду Яценюка

"Тотальне падіння економіки та зубожіння населення", – Василь Петьовка про роботу уряду Яценюка

Народний депутат України Василь Петьовка заявив, що справжніми показниками роботи уряду Яценюка за минулий рік є тотальне падіння економіки та зубожіння населення.

ВІДЕО ДНЯ

"Із звіту про виконання програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2015 році, який уряд Яценюка подав до Верховної Ради, йдеться більше про декларування намірів та маніпулювання фактами, аніж про конкретну роботу. В той час, як уряд займається постійним самопіаром, звітує про макроекономічну стабілізацію та порятунок економіки, реальні результати насправді зовсім інші", –  заявив народний депутат України Василь Петьовка.

У 2015 році падіння української гривні сягнуло критичних меж – на 52,2%. Рівень інфляції став рекордним за останні 20 років, а за темпами росту економіки, Україна – у трійці гірших. Майже всі сфери економіки минулого року продемонстрували падіння. За 2015 рік відтік іноземних інвестицій склав більше 2 мільярдів гривень. Протягом роботи уряду Яценюка в останні два роки,  інвестиції в основний капітал скоротилися на чверть. Прем’єру, очевидно, варто нагадати, що саме підприємства та бізнес створюють ВВП країни.

Реклама

За останній рік державний борг перевищив трильйон гривень. Україна потрапила в остаточну залежність від кредитних коштів та МВФ. І повертатимуть позичені теперішнім урядом гроші, але вже з відстотками, наші діти та внуки.

Наразі майже 40% великого та середнього бізнесу працює собі в збиток. Тим часом в уряді запровадили авансову сплату внесків  податку на прибуток, навіть не зважаючи на те, які фінансові результати матиме підприємство. Скасувати авансові платежі у цьому році обіцяють. Але це – тільки декларації.

Реклама

Справжнім вимиванням коштів для бізнесу стала переплата з податку на прибуток. На кінець 2015  року вона становила 25 мільярдів гривень. Цю переплату, яка стала критичною для багатьох підпримств,  Кабмін подає як справжнє досягнення.

Очевидно, уряд пишається і бідністю та стрімким зубожінням населення. Нещодавно прем’єр заявив: радіє з того, що кожна третя українська родина оформила субсидії на житлово-комунальні послуги. Виділення субсидій 5,9 мільйонам господарств в Кабінеті Міністрів називають справжнім досягненням. В той час, як у всьому світі субсидії – це тимчасовий механізм підтримки найбіднішого неплатоспроможного населення в період реформ житлово-комунального господарства. Виходить, що в Україні навіть урядовці визнали, що загнали за межу бідності і виживання кожного третього громадянина країни.

При кількаразовому зростанні тарифів та рекордних показниках інфляції, у 2015 році Кабмін продемонстрував ще й особливий цинізм, відмовившись індексувати зарплати та пенсії. З кожної тисячі отриманої зарплати, соціальних виплат та пенсій, громадянам не додали 650 гривень.

Реклама

Народний депутат Василь Петьовка наголосив: "Про яку стабілізацію та ріст економіки  при таких показниках може йти мова? Уряд переклав всю економічну відповідальність на плечі простих громадян та підприємців. Тим часом у звіті  про виконання діяльності Кабінету Міністрів за 2015 рік йдеться лише про наміри. Жодних результатів роботи, при цьому – чимало перекручування фактів. За досягнення подається перерахування ухвалених законодавчих актів. Реальні цифри та показники роботи уряду за минулий рік демонструють катастрофічні показники рівня економіки, соціального розвитку та зубожіння населення. Звіт, який уряд подав до парламенту – демонструє непрофесійність роботи нинішнього складу Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єром Яценюком".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно