Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Балога розповів про Лаврова, угорців Закарпаття та закликав створити Притисянський виборчий округ

Балога розповів про Лаврова, угорців Закарпаття та закликав створити Притисянський виборчий округ

Балога розповів про Лаврова, угорців Закарпаття та закликав створити Притисянський виборчий округ

У своєму повідомленні в соціальній мережі Фейсбук народний депутат України Віктор Балога закликав створити на Закарпатті Притисянський виборчий округ.

ВІДЕО ДНЯ

"Місяць тому, коли Лавров заговорив, що Україна утискає права угорців на Закарпатті, направив до Центральної виборчої комісії звернення з пропозицією нарешті зняти головне питання, яке може використати Москва у своїй брехливій пропагандистській діяльності. А саме – відновити, так званий, Притисянський виборчий округ, де компактно проживають угорці, і який існував на Закарпатті до 2002-го року", – зазначає народний обранець.

"І от отримав відповідь за підписом Михайла Охендовського. У ній йдеться про те, що ЦВК може утворити такий округ. Але якщо Міністерство культури надішле їм дані про те, що в Берегівському, частині Виноградівського і Ужгородського районах і справді компактно проживають угорці, а не поляки, чи іспанці. І після цього вони можливо утворять такий округ, а можливо і ні", – додає Віктор Балога.

Реклама

"Я не є угорцем за національністю. Я не належу до діючої влади і не приймаю участь в діяльності жодної угорської партії в Україні. Тим не менше, вважаю своїм обов’язком просувати це питання, бо як українець хочу, щоб ні в кого не було приводів для розхитування Закарпаття.

Разом з тим, хотілося б, аби самі угорці більш активно долучалися до цієї справи. Тим більше в коаліції, якою б вона не була, у них є свій депутат. Є дві угорські партії. І не потрібно чекати наступних виборів, щоб активно піднімати питання Притисянського виборчого округу. Це можна і потрібно робити уже зараз і в цьому питанні я їм союзник", – зазначив політик.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно