Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Василь Петьовка просить Яценюка знайти кошти на ремонт доріг Закарпаття

Василь Петьовка просить Яценюка знайти кошти на ремонт доріг Закарпаття

Відповідний депутатський запит народний депутат України В.В.Петьовка надіслав Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку.

ВІДЕО ДНЯ

«До мене, як народного депутата України, надходять численні звернення виборців та депутатів місцевих рад Тячівського та Рахівського районів Закарпатської області з проханням допомогти вирішити питання щодо проведення капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг краю, – йдеться у зверненні. – Закарпатська область є прикордонним краєм з Європейським Союзом, виступає візитівкою та воротами України. Територією області як у транзитному, так і в експортно-імпортному режимі автомобільним транспортом перевозиться велика кількість вантажів. Всі власники транспортних засобів, придбаваючи паливно-мастильні матеріали на закарпатських АЗС, роблять відчутний фінансовий внесок до бюджету країни.

Автомобільні дороги нашого краю знаходяться у вкрай незадовільному стані. У той же час, ямкові ремонти окремих ділянок дорожнього полотна не забезпечують належного кінцевого результату. Дороги та вулиці комунальної власності взагалі не охоплювались ремонтами, що негативно впливає на розвиток туристично-рекреаційної сфери.

Реклама

Надмірно пошкоджені дороги є серйозною причиною для зменшення інвестиційної привабливості мальовничих Тячівського та Рахівського районів, значною перешкодою для розвитку підприємництва та туризму. Через жахливий стан доріг виходить з ладу автобусна техніка і, як наслідок,  зриваються рейси пасажирського сполучення. Тривогу викликає й те, що з цієї ж причини стає неможливим своєчасне надання невідкладної медичної допомоги населенню віддалених гірських сіл, створюється реальна загроза життю та здоров’ю громадян. З цього приводу є дуже багато скарг та нарікань від мешканців населених пунктів, зростає соціальне невдоволення населення.

Незважаючи на погіршення тенденції з ремонтом автошляхів області, у цьому році не створено фінансових передумов для проведення капітального ремонту доріг. Так, у поточному році заплановано спрямувати на ремонт автодороги державного значення Н-09 "Мукачево-Рогатин", що проходить також і територією Тячівського району, всього 3 км. траси: 2 км. в селищі Буштино та 1 км. в селі Бедевля. При цьому 1 км поточного ремонту обійдеться державі більше, ніж у 3,5 млн. грн. Це при тому, що протяжність цього автошляху територією області складає 206 км і капітального ремонту потребує значно більший проміжок вказаної дороги Н-09, який перебувають у не найкращому для експлуатації стані».

Реклама

З огляду на це, Василь Петьовка просить у першочерговому порядку вишукати можливість виділення Службі автомобільних доріг у Закарпатській області коштів для проведення капітального та поточного ремонтів всього пошкодженого полотна автодороги державного значення Н-09, що проходить територією Тячівського та Рахівського районів Закарпатської області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно