Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • "Свобода" вимагає розпустити Закарпатську облраду через "сепаратизм" та "державну зраду"

"Свобода" вимагає розпустити Закарпатську облраду через "сепаратизм" та "державну зраду"

"Свобода" вимагає розпустити Закарпатську облраду через "сепаратизм" та "державну зраду"

Закарпатська обласна організація ВО «Свобода» вимагає розпустити Закарпатську облраду за сепаратизм через ухвалене нещодавно скандальне рішення з вимогою визнати Закарпаття «спеціальною самоврядною адміністративною територією» нібито на підставі результатів референдуму 30 грудня 1991 року.

ВІДЕО ДНЯ

Про це інформує прес-служба Закарпатської ВО «Свобода».

Закарпатська обласна організація ВО «Свобода» розцінює це рішення як спробу державного перевороту та зміни конституційного ладу України.

Реклама

«Рішення Закарпатської обласної ради із посиланням на референдум, що відбувся 25 років тому, є не лише безглуздим – це відвертий акт сепаратизму й зазіхання на цілісність держави. Ба більше, у нинішній важкий для країни час це – очевидна державна зрада. Варто додати, що згадане рішення ухвалили всупереч регламенту та потай від громадськості в нібито замінованій будівлі ОДА. Не дивно, що це ганебне звернення підтримали майже всі русинські сепаратистські рухи, включно з відомим сепаратистом Петром Гецком, який нині переховується в Москві», – йдеться в заяві.

Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» наголошує, що такі рішення слід сприймати цілком серйозно, адже за аналогічним сценарієм відбувалась окупація Криму, Луганська та Донецька.

Реклама

«У зв’язку з цим управління СБУ в Закарпатській області має негайно розпочати кримінальне розслідування щодо всіх організаторів та учасників змови для посягання на зміну конституційного ладу України, а Верховна Рада України – негайно розпустити Закарпатську обласну раду», – підкреслюють націоналісти.

«Свободівці» наголошують, що політичну відповідальність за інцидент несе Президент України, іменем якого названо політичну силу, що сформувала більшість та обрала голову обласної ради: «Вимагаємо рішучих дій від гаранта Конституції, яку своїми діями так зухвало топчуть депутати облради».

Нагадаємо, 5 квітня депутати Закарпатської обласної ради ухвалили звернення щодо внесення змін до Конституції та законів України для надання широких адміністративних і фінансових повноважень органам місцевого самоврядування.

Реклама

Звернення адресовано Президенту, голові ВРУ та прем’єру. Це звернення підтримали 48 із 49 присутніх депутатів. Загалом в облраді 63 депутати.

Відзначимо, що звернення голосували у блоці зі ще трьома.

Як свідчать результати голосування, 13 з 15 депутатів фракції БПП проголосували«за» це звернення. У тому числі його підтримав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

А його ініціатором був депутат від «Опоблоку», екс-губернатор Закарпаття Олександр Ледида.

СБУ перевіряє зміст звернення депутатів Закарпатської облради до вищого керівництва країни щодо децентралізації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно