Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • ОПОРА презентувала перші результати дослідження щодо роботи закарпатських депутатів

ОПОРА презентувала перші результати дослідження щодо роботи закарпатських депутатів

ОПОРА презентувала перші результати дослідження щодо роботи закарпатських депутатів
ВІДЕО ДНЯ

Учора, 26 квітня, Громадянська мережа ОПОРА презентувала в Ужгороді результати дослідження «Громада і мажоритарники: пошук шляхів для плідної взаємодії». Захід пройшов у форматі публічної дискусії, на яку запрошено журналістів, активістів, експертів та самих народних обранців.  

Із парламентарів на захід завітав лише один із шести закарпатських депутатів-мажоритарників – представник фракції «БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Роберт Горват, який обраний до Верховної Ради від округу №68 (Ужгород та Ужгородський район).

Реклама

Як розповів громадський консультант ОПОРИ у Закарпатській області Святослав Бабіля, протягом кількох місяців активісти моніторили діяльність парламентарів у 105 округах України. Відтак представники ОПОРИ ретельно слідкували за законодавчою роботою народних обранців та їх діяльністю на виборчих округах.

Згідно з результатами дослідження, за лютий-березень 2016-го року закарпатські мажоритарники подали лише 6 законопроектів, з яких лише один стосується проблем регіону. Також вони зареєстрували 4 проекти постанов та подали 12 депутатських запитів, з яких 10 стосувалися Закарпаття.

Реклама

Депутати Віктор Балога, Михайло Ланьо, Павло Балога не подали жодного депутатського запиту.  Депутати Павло Балога та Василь Петьовка у лютому-березні не реєстрували жодного законопроекту.

Раніше ОПОРА детально інформувала про результати роботи закарпатських мажоритарників протягом лютого та протягом березня.

Під час презентації у малій залі вченої ради УжНУ Святослав Бабіля також продемонстрував, як саме проводився моніторинг. За його словами, подібні заходи проводяться заради налагодженню взаємодії між громадами та депутатами. «Нам слід налагодити комунікацію між народними обранцями та самим виборцями, інакше депутати загалом забувають чого їх, власне, обирали», - наголосив Святослав Бабіля.

Реклама

Після обміну думок присутніх, в залі виникла дискусія з народним депутатом Робертом Горватом стосовно роботи парламенту, взаємодії нардепів-мажоритарників з місцевими органами самоврядування та пошуку покращення комунікації між обранцями та громадою.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно