Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нардеп Лунченко розповів про підсумки діяльності Уряду Яценюка

Нардеп Лунченко розповів про підсумки діяльності Уряду Яценюка

Народний депутат В.Лунченко вважає, що Уряд під керівництвом А.Яценюка був поки що найкращим урядом в історії України. За тих умов, у яких довелося працювати команді екс-прем’єр-міністра, вдалося зробити все, що можна було, а головне – втримати Україну.

ВІДЕО ДНЯ

– Зараз можна багато говорити і аналізувати досягнення і промахи колишнього Уряду, але незаперечним залишається факт: уперше в історії незалежної України Уряд витримав пряму дворічну військову агресію Кремля. В умовах війни Яценюк врятував економічне та фінансове становище, запровадив надзвичайну економію видатків як першочерговий засіб захисту, стабілізував економіку і зупинив загрозу дефолту у державі, – зазначив Лунченко під час нещодавньої зустрічі із журналістами.

Нардеп вважає, що якщо наступники Яценюка не схиблять і продовжать розпочате, то вже зовсім скоро українці побачать ті зміни, на які всі так довго чекають. Адже після дволітнього падіння нарешті створено умови для економічного відновлення, розпочато структурні реформи та проведено перший етап масштабної економічної дерегуляції – спрощення умов для діяльності українського підприємництва.

Реклама

– Напевно, мало хто знає, на який супротив наштовхнулася реформа державної служби. Старі й заржавілі коліщата величезної бюрократичної машини органів влади з насидженими місцями і чиновниками, які не хотіли позбуватися своїх портфелів, зі скрипом і скреготом, але все ж закрутилися. З великим супротивом, але усім довелося звикати до нових принципів публічної політики, – підкреслив нардеп.

Найуспішнішою реформою і такою, що на практиці гарно проявила себе, Лунченко вважає реформу поліції. Також до досягнень Яценюка він відносить енергетичну незалежність, безпрецедентну за своїм масштабом міжнародну підтримку Україні, виконання умов для отримання безвізового режиму ЄС. Реструктуризовано зовнішній борг України. Загальний зовнішній борг скорочено на 6 млрд. дол. США. Уповільнено темпи інфляції, спричиненої війною. Вперше за три роки в Україні зафіксовано ріс промислового виробництва – на 7,6%.

Реклама

– Звичайно, не все йшло гладко і не все, що насправді зроблено, вже відчули українці. Але принаймні мені не соромно за ту команду, до якої я також причетний. Будемо сподіватися, що Уряд Гройсмана продовжить розпочате. "Народний Фронт" зі свого боку готовий і надалі підтримувати ініціативи, спрямовані на користь Україні. Ми довели, що готові заради цього йти на політичні компроміси і не дозволити політичним чварам зруйнувати те, що далося надто дорогою ціною, – каже В.Лунченко.       

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно