Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Суд визнав недостовірною інформацію Балоги про корупцію Сергія Ратушняка

Суд визнав недостовірною інформацію Балоги про корупцію Сергія Ратушняка

Суд визнав недостовірною інформацію Балоги про корупцію Сергія Ратушняка

Завершився судовий розгляд у позові Сергія Ратушняка щодо поширення недостовірної інформації зі звинуваченням у корупції.
Рішенням судді Ужгородського міськрайонного суду Леміш  О.М. була спростована наступна інформація:

ВІДЕО ДНЯ

“Зокрема, за дозвіл на початок співпраці з австрійською групою AVE, яка мала намір надавати сміттєзбиральні послуги, екс-мер Ужгорода Сергій Ратушняк просив хабара в розмірі 1 млн евро”. – це цитата тодішнього голови Закарпатської обласної ради Івана Балоги під час зустрічі на Виноградівщині. Пряму мову з елементами наклепу зафіксувала камера. Суд визнав інформацію, озвучену Іваном Балогою перед десятками присутніх депутатів, активістів та представників ЗМІ, недостовірною.

Нагадаємо, у 2014 році тодішній голова Закарпатської обласної ради Іван Балога зустрівся з громадським активом Виноградівщини для вирішення “сміттєвої кризи”. У своєму виступі він звинуватив двох мерів Ужгорода у корупції. Відтак екс-очільник Ужгорода Сергій Ратушняк подав позов для захисту честі, гідності і ділової репутації. Справа затягнулася на майже два роки, після чого суддя Ужгородського міськрайонного суду Леміш О.М. частково задовольнила позов Сергія Ратушняка, однак не притягла до відповідальності першого відповідача - голову Закарпатської облради у 2014 році Івана Балогу.

Реклама

Натомість було прийняте “соломонове” рішення: просто зобов’язали ЗМІ (другого відповідача), який опублікував відео з прямою мовою Івана Балоги, спростувати цей же наклеп.

Варто відмітити, що звинувачення в корупції своїх політичних ворогів Іван Балога озвучив не виключно журналісту під час інтерв’ю. Вони звучали перед кількома десятками присутніх у залі депутатів різних рівнів, активісті та представників ЗМІ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно