Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Семен Семенченко назвав Закарпатську область маленькою Швейцарією і занепокоївся її долею

Семен Семенченко назвав Закарпатську область маленькою Швейцарією і занепокоївся її долею

Семен Семенченко назвав Закарпатську область маленькою Швейцарією і занепокоївся її долею

На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук народний депутат України 8-го скликання Семен Семенченко висловив своє занепокоєння відносно подальшої долі Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

"Що буде з Україною через кілька років? Якою буде Україна через кілька років? Що буде в новинній стрічці замість Мар’їнки та Авдіївки, Станиці Луганської та шахти Бутово? Які загрози для національної безпеки зараз ще не явні і не видимі, але завтра зможуть потрясти основи держави?", – задається він риторичним запитанням.

"Закарпаття. Благословенний Край. Гори і долини. Озера та чудовий повітря. Річки, ліси, гірськолижні курорти, мінеральні води. Наша Швейцарія і Грузія разом узяті. Залишиться Закарпаття Нашою Швейцарією через кілька років? Давайте подивимося на це очима мешканця Закарпаття", – пише далі на свої сторінці народний обранець.

Реклама

"Території області у прикордонні з Угорщиною. Урядом Угорщини розроблена програма по стимулюванню бізнесу на цих територіях. Зрозуміло що для своїх. 150 млн Євро. Що дає Україна?

У прикордонних з Угорщиною областях на адміністративних будинках висять угорські прапори поруч з українськими. В кожній місцевій адміністративній одиниці створена самооборона. Отримані дозволи на зброю. Командири пройшли навчання в Угорщині. Фінансова допомога здійснюється звідти ж. Угорський посол приїжджає в регіон відразу цікавиться двома речами – освіта і культура. Природно не українська. І в багатьох місцевих школах точка зору на події, що відбуваються в світі події вже не зовсім українська. М’яко кажучи.

Реклама

Для багатьох жителів Закарпаття "з’їздити в Україну", це відправитися в подорож у Львівську область", – відзначає Семен Семенченко.

"Емісари націоналістичних угорських партії неодноразово заявляли, що в разі їх приходу до влади процес "інтеграції" "угорського Закарпаття" буде "значно прискорений".

Батальйон "Святого Іштвана" воює на боці т.н. ДНР і складається з колишніх жителів Закарпаття та прикордонних територій давно вже не є для місцевих екзотикою. Багато прихильники ідеї відокремлення Закарпаття від України зараз фінансують цей батальйон. І їм за це ніхто голову не відриває.

Реклама

Закарпаття – сонячне сплетіння різних геополітичних інтересів. Тому мало хто з геополітичних гравців не створив тут "своєї організації ".

"Русини Закарпаття", проросійський "Український вибір" Медведчука, "За Україну, Росію, Білорусь" і інше, інше... Сам кум Путіна періодично з’являється у своєму закарпатському маєтку, доступ до якого надійно охороняє приватна охорона. Місцевим силовикам доступ туди теж заборонений. Так вони і не прагнуть.

Як просто при бажанні розгойдати ситуацію показує не тільки "Мукачівська історія", але і відносно недавні події з прийняттям облрадою резонансного рішення "з референдуму".

Як це було.

У 1991 році на місцевому референдумі 78% населення проголосувало за отримання статусу спеціальної самоврядної території (у складі України). 5 квітня 2016 року обласна Рада прийняла рішення звернутися до Верховної Ради "про внесення змін до Конституції України ". Зараз ситуація на низькому старті. Чекають виборів на Донбасі. Далі покотиться.

А ким же представлено держава Україна? Силовими структурами в сферу інтересів яких міцно увійшли звички кришування контрабандних потоків і корупційних схем?

Місцевими "бізнес" кланами поділили між собою сфери впливу на контрабандні потоки, наркотрафік, переправлення нелегальних емігрантів в Євросоюз?

Реклама

Зараз їм вигідна Україна. Адже є межа і потоки через кордон. А що буде якщо їм запропонують більш вигідні умови? А силовики?

Історія про те як 15.000 гарнізон міліції Донецької області дозволив двом десяткам бойовиків захопити слов’янську міліцію і Донецьку ОблРаду з СБУ ми все ще дуже добре пам’ятаємо...

А що патріоти?

Патріотичні організації роз’єднані, відсутнє системне, а часто, і якесь або взагалі фінансування. Допомоги від держави чекати не доводиться", – пише народний обранець.

"Всі ці обставини роблять Закарпаття заручником і легкою здобиччю будь-якого сепаратистського сценарію. Зараз або через пару років – значення немає.

Якщо держава відсутня, буде працювати суспільство. Все як у 2014. І єдиним запобіжником від виконання сепаратистського сценарію можуть бути невеликі, але жорстко структуровані патріотичні організації готові до рішучих дій. І розуміння, що з ними ніхто церемонитися не буде для потенційних сепаратистів додатковим стримуючим фактором.

"Внутрішній корпус" батальйону

Реклама

Донбас, дружні нам патріотичні організації ще півтора року тому встановили зв’язку з ГО "Карпатська Січ" – українськими націоналістами Закарпаття.

Його члени допомагають (в зборі інформації для аналізу) працюють депутатами до комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони.

Патріотичні організації багатьох областей України, від Волині до Луганщини готові в будь-який момент приїхати і підтримати "Карпатську Січ" у проведенні патріотичних акцій, у боротьбі з корупцією і сепаратизмом. Така ж підтримка в своїх регіонах хлопцям при необхідності буде надана і закарпатцями.

Зовсім недавно виповнився рік як "Карпатська Січ" рекрутує закарпатських патріотів України в батальйон спецпризначення НГУ "Донбас". Хлопці воюють гідно. По поверненню "на гражданку" закарпатські патріоти зміцнять кістяк тієї ідейної української сили яку не послабить користолюбство і споживацьке ставлення до України.

Майбутнє Закарпаття, як і всієї України залежить тільки від нас. Після відсторонення від влади олігархів і чищення держапарату від кримінально корумпованого чиновництва та агентів Кремля Україні потрібні кадри. Багато кадрів. В цивільне управління, армію, силові структури. І ці кадри повинні куватися вже зараз.

Роботи і труднощів багато, але іншої альтернативи немає.

Слава Україні!", – зазначає Семен Семенченко на своїй сторінці у соціальній мережі Фесбук.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно