Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Рік Гайдая на посаді голови Мукачівської РДА: від обіцянок до конкретних результатів

Рік Гайдая на посаді голови Мукачівської РДА: від обіцянок до конкретних результатів

Рік Гайдая на посаді голови Мукачівської РДА: від обіцянок до конкретних результатів
Очільник Мукачівського району провів підсумкову зустріч, на якій були присутні сільські та селищні голови, представники громадськості та журналісти. Говорив про рік своєї роботи на посаді голови РДА.

Минулого року Президент України Петро Порошенко підписав Указ про призначення Сергія Гайдая на посаду голови Мукачівської районної державної адміністрації. З нагоди річниці роботи керівником Мукачівського району у Чинадіївському будинку культури наприкінці минулого тижня відбулась підсумкова зустріч, на якій були присутні сільські та селищні голови, представники громадськості та журналісти.

ВІДЕО ДНЯ

У своєму вступному слові Сергій Гайдай зауважив, що його головною метою на роботі є залучення коштів Державного бюджету та приватних інвесторів у розвиток району. Як приклад, він навів те, що нещодавно завдяки коштам Державного фонду регіонального розвитку відновлена вулиця Миру у селі Велика Визниця Мукачівського району, а також автошлях “Зняцьово-Червеньово” та міст через річку Синявка. Крім того, з Державного бюджету нещодавно виділені кошти на реконструкцію даху школи у селі Горонда (близько 600 тисяч гривень), а також на автошляхи “Обава-Чабин”, “Яблунів-Станово-Ділок” та “Чинадієво-Кучава”. Загалом на усі ці проекти буде витрачено 2 млн гривень. Та головним дорожнім проектом очільник Мукачівщини назвав ремонт дороги “Кольчино-Лісарня-Пузняківці”, який має стати важливою транспортною артерією району. Поки що, за словами чиновника, проходить ямковий ремонт цієї дороги, – пише газета "Панорама" у номері від 15 вересня.

Також керівник району звернув увагу і на покращення автомобільної інфраструктури для важливих закладів району. Зокрема, була придбана іномарка “Volkswagen Passat”, яка використовується для потреб закладів охорони здоров’я та швидкої медичної допомоги. Крім того, Державна виконавча служба передала автомобіль для управління соціального захисту населення Мукачівської РДА. Також завдяки коштам інвесторів був придбаний пожежний автомобіль для працівників місцевої рятувальної служби. Сергій Гайдай його назвав найкращим в області, оскільки габарити спецмашини вражають: пробіг автомобіля 27 000 км, 800 літрів піни, об’єм 8200 літрів води (на відміну від інших, які мають 3-3,5 тисяч літрів води). До слова, 10 австрійців зустрілись із рятувальниками Мукачівщини, яких навчали користуватись цим пожежним автомобілем.

Реклама
Рік Гайдая на посаді голови Мукачівської РДА: від обіцянок до конкретних результатів – 01

Голова Мукачівської РДА також зауважив, що під час відпустки він спілкувався з новопризначеним Міністром охорони здоров’я України Уляною Супрун про придбання автомобіля для флюорографії, оскільки на Закарпатті і, зокрема, на Мукачівщині актуальною є проблема із захворюваності на туберкульоз. Уляна Супрун повідомила, що такий автомобіль коштує немалих коштів. Тому чиновники планують для придбання цієї автівки залучити допомогу бізнесменів або іноземних гуманітарних фондів.

Реклама

Медичну тему на річному звіті Сергія Гайдая продовжила очільниця відділу охорони здоров’я Мукачівської РДА Вікторія Лані, яка розповіла журналістам про проблему медикаментозного забезпечення хворих на цукровий діабет на Мукачівщині. Варто зауважити, що раніше Київ не провів відповідні тендери на закупівлю препарату, а відтак хворі на цукровий діабет першого типу залишилися без державного забезпечення життєвоважливого препарату. Відділ охорони здоров’я Мукачівщини, отримавши це повідомлення, вирішував питання забезпечення хворих інсуліном за кошти місцевого бюджету. Цікаво, що під час літніх відпусток не відбулась сесія районної ради щодо цього питання, а лише у вересні. Саме на початку осені районні депутати прийняли рішення про виділення 500 тисяч гривень на закупівлю медпрепаратів. Хоча районний відділ охорони здоров’я пропонував виділити мільйон гривень на ці потреби. За словами Вікторії Лані, наразі на Мукачівщині хворих на цукровий діабет близько 800 осіб. І вона запевнила, що до кінця листопада вони будуть забезпечені необхідними ліками.

Продовжуючи свій річний звіт, Сергій Гайдай назвав ще одну головну мету своєї роботи на Мукачівщині – залучення інвесторів в економіку району.

Так, на початку вересня керівництво району разом з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем відкрили новий виробничий комплекс ДП «ТУП Україна» на 450 робочих місць у селі Нове Давидково, який займається пошиттям комплектуючих до автомобільних салонів провідних автомобільних марок світу, як “Mercedes”, “Audi” та “BMW”.

Реклама

Крім того, інвестори зацікавились територією Пістрялівської сільської ради, де планується будівництво сміттєпереробного заводу. Іноземні інвестори висловили готовність оновлювати інфраструктуру цієї сільської громади. Зокрема, відновлення якісного водопостачання для навколишніх сіл Лалово та Пістрялово. Тим паче, що вода є необхідним джерелом для роботи сміттєпереробного заводу. Також на території Мукачівщини можливим є і третій масштабний інвестиційний проект, а саме будівництво деревообробного заводу на території Павшинської сільської ради.

Сергій Гайдай зауважив, що залучення інвесторів та будь-якої спонсорської чи державної допомоги сприяють району менше витрачати коштів, оскільки наступного року, можливо, саме район витрачатиме кошти і на комунальні послуги у школах, дитсадках та інших важливих соціальних об’єктах. Тому районна влада і надалі акцентуватиме увагу на фінансуванні проектів з інших джерел.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно