Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • "Куди він подів мільйон євро?", – депутат просить відзвітуватись закарпатського чиновника, який надумав звільнятись

"Куди він подів мільйон євро?", – депутат просить відзвітуватись закарпатського чиновника, який надумав звільнятись

"Куди він подів мільйон євро?", – депутат просить відзвітуватись закарпатського чиновника, який надумав звільнятись

Сьогодні на черговому засіданні сесії Закарпатської обласної ради депутати розглядали проект рішення про звільнення директора КП «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської облради.

ВІДЕО ДНЯ

Валерій Грищенко – керівник цього агентсва, написав заяву на звільнення за згодою сторін. Натомість депутат від «Опоблоку» Віктор Русин зажадав пояснення від керівника, що хоче звільнитися, куди останній подів мільйонний грант, в євровому еквіваленті, на розвиток туризму в області.

«Куди він подів мільйон євро, які були на рахунку агенції, на що витратив? До речі, хай пояснить де пропали 200 тисяч євро, а то хоче написати заяву на звільнення і втекти?», – заявив Віктор Русин і додав – Ви маєте давати покази в поліції і прокуратурі, а не просто звільнятися».

Реклама

Валерій Грищенко натомість переконував, що його контракт закінчився, тому і звільняється, а звіт по гранту поданий до грантодавача, тобто ЄС. «Звіт про виконання гранту був поданий до ЄС. Гроші не використовувалися, бо більше року вибирався цільовий регіон, де мали б використати грант. Коли був вибраний НПП «Синевир», то там змінювали директора і це затягнулося – це стосовно виконання програми. – сказав екс-керівник агентства. – стосовно 200 тисяч євро. Ці кошти знаходилися на рахунках банку «Хрещатик», а він припинив свою діяльність і це не наша вина. На сьогодні подані усі необхідні документи до відповідної комісії і кошти мають бути повернені. Коли ми відкривали рахунок у банку, а це було 11 років тому, «Хрещатик» тоді був на 4-му місці в загальнодержавному рейтингу банків України».

Після виступу, чиновника таки звільнили його із посади без додаткових запитань, проте ні виконувача обов’язків, ні нового керівника комунального підприємства депутати так і не при призначили.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно