Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Москаль піднявся в рейтингу губернаторів України

Москаль піднявся в рейтингу губернаторів України

Всеукраїнське видання «Ділова столиця» підвело підсумки розвитку регіонів за три квартали 2016 року. При оцінюванні порівнювалися показники мирних регіонів (без окупованого Криму і наполовину окупованого Донбасу) за 24-ма суспільно значущими критеріями. Всі цифри взяті з відомостей Держстату та його територіальних підрозділів.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначає «Ділова столиця», хоча по ряду показників Держстат тільки на початку грудня оприлюднив дані за три квартали, але за багатьма критеріями вже є дані й за десять місяців.

Загальна картина дозволяє говорити про зміцнення позитивної динаміки соціально-економічного розвитку країни. Так, у січні-жовтні 13 областей наростили обсяги сільгоспвиробництва щодо тих же місяців попереднього року, 14 регіонів – випуск промислової продукції, стільки ж – обсяги будівництва, 20 регіонів – обороти роздрібної торгівлі, що говорить про зростання платоспроможного споживчого попиту, а значить, і фінансових можливостей населення. У всіх 23 мирних регіонах піднялася реальна зарплата, хоча за підсумками першого кварталу цим міг похвалитися тільки Київ.

Реклама

Однак можливостями економічного зростання в різних регіонах скористалися неоднаково, і це позначилося на позиціях губернаторів у рейтингу.

Перші три місця в рейтингу зайняли голови Київської міської державної адміністрації, Київської обласної та Одеської обласної державної адміністрацій (нагадаємо, що місце голови Одеської ОДА поки вакантне). Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль піднявся в рейтингу на п’яту позицію (41,5 балів).

Реклама

Як зазначає «Ділова столиця», за підсумками трьох кварталів Закарпатська область увійшла до трійки регіонів із найменшими зарплатними боргами на одного працівника, найбільшим зростанням реальних зарплат і обсягів експорту, а також у число двох регіонів із найвищою народжуваністю і найнижчою смертністю населення.

Влітку минулого року, повернувшись на пост губернатора Закарпаття, Москаль одразу згадав про інвестиції: «З 2005 року в області не було реалізовано жодного серйозного інвестиційного проекту! Інвестували тільки ті підприємства, які закріпилися до цього періоду, а це говорить про побоювання власників капіталу йти на наш ринок через високі ризики».

За три квартали нинішнього року в область прийшло $ 23 млн прямих іноземних інвестицій з Нідерландів, Німеччини та Австрії (в той же час відтік склав $ 8,5 млн).

Реклама

За чистим надходженням прямих іноземних інвестицій на душу населення область посіла восьме місце, що на тлі провалів минулих років виглядає чималим досягненням.
Таким чином, із початку років Г.Москаль уже двічі покращив свої позиції в рейтингу. За підсумками першого кварталу він також був серед лідерів і займав 8-му позицію, за підсумками півріччя піднявся на 6-те місце, а зараз опинився в п’ятірці кращих голів ОДА в Україні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно