Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Закарпаття має намір вступити до Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна"

Закарпаття має намір вступити до Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна"

Закарпаття має намір вступити до Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна"

Це сприятиме розвитку громад, підвищенню ефективності транскор-донної співпраці та залученню додаткових коштів для розвитку регіону, переконує прес-служба Закарпатської облради.

ВІДЕО ДНЯ

Так, на розгляд депутатів Закарпатської обласної ради виноситься проект рішення Закарпатської обласної ради «Про вступ до Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна». Даний документ обласні обранці розглядатимуть під час шостої сесії, яка запланована у лютому місяці п.р. Проект рішення завчасно оприлюднено на сайті облради.

Як йдеться у пояснювальній записці, проект рішення розроблено у відповідь на пропозицію Львівської обласної ради щодо вступу Закарпатської обласної ради до Асоціації органів місцевого  самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна».

Реклама

Метою прийняття цього рішення є вирішення проблем розвитку гірського регіону Західної України та створення ефективного механізму покращення соціально-економічної ситуації цього регіону, об’єднання зусиль чотирьох областей, що входять до Міжрегіональної Асоціації «Карпатський Єврорегіон»; створення сприятливого економічного, соціального та інвестиційного клімату на території Українських Карпат; сприяння формуванню ефективної і цілеспрямованої державної і європейської політики, яка дозволить трактувати Карпати як цілісну екологічну, економічну та гуманітарну систему.

На цей час Асоціація налічує 72 члени – органи місцевого самоврядування та їх обʼєднання Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей. Членами Асоціації є Львівська та Івано-Франківська обласні ради. Серед членів Асоціації із Закарпатської області є Великоберезнянська, Воловецька, Перечинська, Свалявська та Рахівська районні ради.

Реклама

Планом роботи Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» на 2017 рік передбачено напрямки співпраці органів місцевого самоврядування. Це, зокрема: розробка проектів транскордонного співробітництва та надання консультацій з питань підготовки транскордонних проектів зацікавленим інституціям; підготовка проектів нормативних документів з питань розвитку транскордонного співробітництва в Україні та розвитку гірських територій; проведення навчань з підготовки проектів; консультативна діяльність з питань стратегічного планування та розвитку громад, особливо у контексті обʼєднання; стратегічне планування розвитку територій Карпатського Єврорегіону.

Прийняття рішення «Про вступ до Асоціації органів місцевого  самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» сприятиме розвитку громад, підвищенню ефективності транскордонної співпраці та залученню додаткових коштів для розвитку регіону.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно