Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Закарпатті будуть вибори

У Закарпатті будуть вибори

У Закарпатській області у двох новостворених громадах – Перечинській та Іршавській – з 11 березня офіційно стартував виборчий процес. Як відомо, у Перечинську громаду об’єдналося місто, а також села Ворочово, Зарічово, Сімерки та Сімер. До Іршави приєдналися села Собатин та Лоза.

ВІДЕО ДНЯ

Відтак, згідно із постановою Центральної виборчої комісії №6 від 24 січня 2017 року у новостворених громадах обиратимуть нових депутатів та голову. Голосування пройде у неділю, 30 квітня, – йдеться у повідомленні громадської мережі "ОПОРА".

Згідно із календарним планом, оприлюдненому на сайті ЦВК, виборчий процес офіційно стартував 11 березня.

Реклама

До 15 березня місцева влада повинна визначитися із місцями, де можна розклеювати матеріали друкованої агітації. В той же час, районні осередки партій до закінчення цієї дати повинні подати до районних виборчих комісій свої кандидатури щодо роботи членами сільських, селищних, міських виборчих комісій.

Наступний дедлайн – 18 березня – до цього дня повинні бути утворенні територіальні виборчі комісії та визначені їхні члени від різних партій – шляхом жеребкування.

Реклама

Засоби масової інформації до 20 березня повинні визначити тарифи на розміщення матеріалів передвиборчої агітації.

До 22 березня у новостворених громадах виборчі комісії повинні створити виборчі округи.

А з 27 березня починається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови. Документи до виборчих комісій кандидати повинні занести до 5 квітня. Згідно з частиною 2 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори» кандидати в депутати та на посаду сільського, селищного та міського голови мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно