Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні планують заборонити подвійне громадянство

В Україні планують заборонити подвійне громадянство
Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про ‎внесення змін до закону України про громадянство, який пропонує припиняти ‎українське громадянство осіб, що мають громадянство іншої країни.‎

Президент Петро Порошенко вніс у Верховну Раду як невідкладний законопроект про внесення змін до закону про громадянство України щодо реалізації права змінити громадянство (№6175).

ВІДЕО ДНЯ

Законопроект зареєстровано в понеділок, 13 березня. Тексту документа, а також супровідних документів на сайті парламенту поки що немає.

"Законопроект стосується вирішення питання подвійного громадянства. Цим законом буде встановлено, що особа, яка добровільно набула громадянство іноземної держави, буде вважатися такою, яка потрапляє під дію вимоги про припинення українського громадянства", – сказав представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов на брифінгу в понеділок.

Реклама

Він додав, що цими змінами в законі України будуть уточнені підстави для втрати українського громадянства. За його словами, такою підставою буде вважатися добровільне отримання громадянином України громадянства іншої країни, а також якщо людина не відмовиться від іноземного громадянства протягом певного терміну з моменту отримання українського.

"Це питання стосується тільки ситуацій добровільного отримання громадянства іншої країни. Це не стосується ситуацій з нашими людьми в Криму, тому що там про добровільність мова не йшла", – додав Герасимов.

Реклама

Нагадаємо, згідно з положеннями ст. 4 Конституції України, в Україні діє лише одне громадянство. Однак законодавство не передбачає покарання за наявність паспортів інших країн.

Варто відзначити, що серед закарпатців реакція на дану ініціативу в більшій мірі негативна. У соцмережах можна зустріти переважно обурливі коментарі.

"А який у цьому сенс? Більшість країн мають подвійне громадянство. Невже хтось думає, що люди відмовляться від європейського громадянства? Скоріше від українського, зважаючи на ситуацію в країні", – коментує новину одна із читачок видання "PMG.ua".

Реклама

"Не знаю, в багатьох європейських "цивілізованих" країнах вільно можна мати і не тільки два, а й більше громадянств і нікому це не заважає. Це по-перше. По-друге, є здогад, що більшість депутатів та бізнес-еліти також мають подвійне громадянство. Ну і, по-третє, як на мене, – це провокація навіть може бути і Україну знову свідомо хочуть на частини розірвати, бо на Закарпатті це реально може у велику проблему перерости аж до дійсно виявів сепаратизму, для чого це, зараз же все спокійно і мирно", – ділиться своєю думкою Михайло Руснак.

Втім, є і такі люди, які вбачають у цьому сенс.

"Сенс є, бо тоді побачимо справжнього українця, і пристосуванця, який готовий зрадити свою країну задля вигоди, чи ще чогось! Як можна бути українцем і давати присягу на вірність іншій державі, це не зрадництво?", – висловлює свою думку Наталія Бізіля.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно