Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • На сесії облради прийнято ряд важливих питань та ухвалено звернення до вищих ешелонів влади

На сесії облради прийнято ряд важливих питань та ухвалено звернення до вищих ешелонів влади

Сьогодні, 25 травня під головуванням Михайла Рівіса відбулося друге пленарне засідання сьомої сесії обласної ради VII скликання.

ВІДЕО ДНЯ

За традицією депутати розпочали свою роботу в сесійній залі із вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих на Сході країни воїнів, серед яких – і наш земляк. Так, 28 квітня ворожа куля снайпера поблизу Зайцевого забрала життя 24-річного військовослужбовця із Виноградівщини Віктора Афанасьєва.

Після чого головуючий привітав всіх з величним святом - Вознесінням Господнім та оскільки завтра на теренах краю батьки і діти відзначають ще одне гарне свято - останнього дзвоника, тозакликав депутатів  відвідати навчальні заклади на своїх округах та висловити напутні слова тамтешнім випускникам.

Реклама

Не оминув увагою  та привітав головуючий і колег-депутатів, які святкували свої дні народження у міжпленарний період.

– Сьогодні святкує 60-річний ювілей наш колега, наш дорогий земляк, відомий український кардіохірург, директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Лазоришинець Василь Васильович - надзвичайно чуйна і порядна людина. Шановний Васильович – Лікар від Бога! Через свою службову зайнятість, не завжди може брати участь у роботі сесій обласної ради. Я зранку від імені всього депутатського корпусу встиг побажати йому добра, терпіння, витримки у його благородній справі – порятунку найдорожчих – дітей! Крім того, до початку пленарного засідання від Мирослава Білецького надійшов проект рішення «Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України» Лазоришинця Василя Васильовича, який він просить розглянути сьогодні, як невідкладний, - наголосив Михайло Рівіс.

Реклама

Та на цій оптимістичній ноті інформував про нові кадрові призначення. Так, Мірослава Мойжіту призначено Генеральним  консулом Словацької Республіки в м. Ужгороді , Колеснікова  Володимира Івановича- заступником голови обласної державної адміністрації .

Далі депутати узгодили дату третього пленарного засідання – 27 липня. Після чого Михайло Рівіс Інформував про основні події, які відбулися у між пленарний період, де серед іншого розповів про  участь голови облради та голови ОДА у  робочій нараді, яку провів Глава держави  у Волинській області щодо створення належних умов для реалізації громадянами України права на безвізове відвідування країн Європейського Союзу на міжнародних пунктах пропуску.

Завершивши процедуру відкриття засідання, Михайло Рівіс скерував роботу у ефективне ділове русло, нагадавши,що  27 квітня було сформовано загальний порядок денний чергової сьомої сесії, окремі питання якого були розглянуті на першому пленарному засіданні. Після цього – тривала інтенсивна робота у постійних комісіях. 22 травня відбулося засідання президії, на якому було напрацьовано пропозиції щодо порядку денного сесії.

Реклама

– Перше наше завдання на сьогодні – переглянути загальний перелік питань, включених до порядку денного сьомої сесії, а вже потім – визначитися з тими, які з них будуть розглядатися нами сьогодні, – наголосив він.

Депутати підтримали ініціативу головуючого і один за одним взялися вносити пропозиції з голосу для розгляду в залі як  невідкладні для  життєзабезпечення краю. Всі вони були підтримані та розглянуті депутатами невідкладно. Приміром, як зазначалося вище, Мирослав Білецький вніс пропозицію включити до порядку денного сьомої сесії питання «Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України» Лазоришинця Василя Васильовича, а  Олександр Ледида  - «Про внесення змін до рішення обласної  ради від 16.02.2017 № 672«Про надання згоди на прийняття майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області (споруди, партер пл.Народної у м.Ужгороді)».

Петро Гриицк озвучив свою  пропозицію. Суть діла така. Оскільки Великоберезнянський виборчий округ не має жодного депутата в обласній раді і люди зі своїми бідами не мають до кого звернутися, то  завдання кожного депутата  підкласти їм плече у вирішенні наболілих проблем, у т.ч. в частині виділення матеріальної допомоги важкохворим жителям  цієї гірської глибинки.   

Депутати підтримали колегу та затвердили всі зміни до порядку денного і по діловому схвалили   низку депутатських запитів  щодо виділення коштів на капітальні ремонти доріг, берегоукріплень, закладів соціальної сфери.

Пленарним засіданням ухвалено  ряд  рішень щодо  затвердження нових регіональних  програм,  звітів про виконані програми  за минулий рік у сфері медицини, освіти, культури, транскордонного співробітництва, а також про внесення змін до діючих. 

Як завжди, важливий блок склали рішення про ефективне використання надр, про майно області та земельну ренту. Ухвалено також звернення до вищих ешелонів влади.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно