Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Валерій Лунченко: з’їзд "Народного фронту" підтвердив дотримання обраного курсу

Валерій Лунченко: з’їзд "Народного фронту" підтвердив дотримання обраного курсу

Валерій Лунченко: з’їзд "Народного фронту" підтвердив дотримання обраного курсу
ВІДЕО ДНЯ

11 листопада у Києві відбувся з’їзд Політичної партії "Народний фронт". У "Мистецькому арсеналі" зібралося понад 400 делегатів з цілої України, у тому числі, й із Закарпатської області. 

"Це перший з’їзд "Народного фронту" після 2014 року. Міністри, народні депутати, голови парламентських комітетів від нашої політсили звітували про досягнення та затвердили резолюцію про подальші плани, – пояснив керівник Закарпатської обласної організації партії, народний депутат Валерій Лунченко відразу по закінченні з’їзду. – Сьогодні ми продемонстрували головне – що ні на крок не відступили від даних виборцям обіцянок, не маневруємо в угоду рейтингів чи якихось особистих інтересів та дотримуємося обраного курсу".

Реклама

Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк заявив, що партія братиме участь у президентських і парламентських виборах 2019 року. "Наше завдання – виконати програму, яка необхідна для країни, і у 2019 році піти на президентські вибори, піти на парламентські, і нас оцінять люди. Нам є що сказати", – заявив він і додав, що з кандидатурою на чергові президентські вибори "Народний фронт" визначиться наступного року.

Головним досягненням команди за свого прем’єрства Арсеній Яценюк вважає відмову від купівлі російського газу та початок реформ. Гучно прозвучав заклик перейти до "європейської" парламентсько-президентської республіки. Для цього Верховна Рада має ще до наступних виборів "привести у відповідність до Конституції" повноваження президента України, змінити закон про Кабінет міністрів.

Реклама

Крім того, Яценюк наголосив, що найкращою гарантією безпеки України є членство в НАТО і ЄС. У цьому, за його словами, єдність українського народу.

Великий резонанс у ЗМІ викликав приїзд та виступ на з’їзді "фронтовиків" чинного прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Валерій Лунченко так прокоментував його присутність.

"Ми як ніхто розуміємо, як це – керувати Урядом, оскільки Арсеній Яценюк займав цю посаду у найскладніший для України час. І тепер державі не потрібні розбірки, хто краще працює, а хто гірше. Україні потрібна згуртованість і тому ми підтримуємо діючого прем’єра. Володимир Гройсман прибув на з’їзд,аби офіційно з трибуни подякувати нашій команді за підтримку уряду. Він зазначив, що сьогодні дві партії формують нові політичні традиції, коли відбувається діалог і коли є спільна робота".

Реклама

На з’їзді також виступили секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр освіти і науки Лілія Гриневич, міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак, міністр молоді і спорту Ігор Жданов, міністр юстиції Павло Петренко та ін.

Політичні експерти, аналізуючи з’їзд, заяви та гостей заходу, назвали "Народний фронт" сильною та дисциплінованою командою в українському політикумі, а також найбільш євроатлантичною і антиросійською силою на сьогодні, яка багато робить для руху України на Захід.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно