Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Народний депутат України Василь Петьовка направив депутатське звернення до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана

Народний депутат України Василь Петьовка направив депутатське звернення до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана

Фахівці, які працюють у сфері лісового господарювання, переробки та реалізації виробів з деревини, не погоджуються з прийнятою Урядом «Стратегію реформування лісового господарства на період до 2022 року».  Лісогосподарники та переробники наголошують на утаємниченості рішення, не відповідності проекту Стратегії, що розроблявся та схвалювався за участі представників громадськості, науковців, лісівників усіх форм власності та профільного Держагенства.

ВІДЕО ДНЯ

Така підміна проекту Стратегії та презентація зовсім іншого її варіанту розцінюється фахівцями, як повне ігнорування проблематики лісової галузі та створення передумов до приватизації лісових масивів. Це може призвести до монополізації ресурсу та банкрутства деревообробного сектору. Як наслідок - масове скорочення штату працівників лісогосподарських підприємств, втрату кваліфікованих спеціалістів, скорочення робочих місць з усіма її наслідками.

Ліквідація усіх лісгоспів як юридичних осіб та створення на їх базі єдиного господарського суб’єкта з централізацією усіх фінансових надходжень та монополізацією права на реалізацію продукції лісу та послуг, суперечить курсу на децентралізацію влади. Внаслідок таких непродуманих дій місцеві бюджети будуть позбавлені податків та відрахувань, а отже, територіальні громади будуть позбавлені фінансового забезпечення.

Реклама

Не зрозуміла фахівцям і подальша доля природних парків та заказників. Наголошують також, що в урядовому документі відсутня й інформація щодо впровадження новітніх технологій лісозаготівлі та трелювання деревини, підтверджених на практиці новацій щодо відтворення лісів та зон рекреації.

З відповідним депутатським зверненням переглянути ухвалену Урядом «Стратегію реформування лісової галузі до 2022 року»,  до  Прем’єр-міністра звернувся народний депутат України Василь Петьовка.

Реклама

У зверненні йдеться про необхідність у невідкладному порядку розглянути питання щодо  повернення «Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року», на доопрацювання профільному міністерству; доручити профільному міністерству узагальнити та опрацювати всі пропозиції і зауваження до проекту Стратегії з метою напрацювання єдиного документа, що відображатиме інтереси суб’єктів господарювання лісової галузі усіх форм власності.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно