Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Прем’єр-міністр України розповів про те, що децентралізація – один із пріоритетів 2018 року

Прем’єр-міністр України розповів про те, що децентралізація – один із пріоритетів 2018 року

Прем’єр-міністр України розповів про те, що децентралізація – один із пріоритетів 2018 року
ВІДЕО ДНЯ

11 грудня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман взяв участь у Національнму прес-клубі реформ «Децентралізація: підсумки та досягнення 2017 року, завдання на наступний рік», який проводить Асоціація міст України в рамках Проекту ПУЛЬС. У заході брали участь представники близько 100 медіа з усіх областей України – телебачення, радіо, друкованих та Інтернет ЗМІ.

Володимир Гройсман, зокрема, наголосив, що децентралізація – це один з пріоритетів 2018 року. Буде побудовано 2000 нових об’єктів у громадах – школи, дитсадочки, басейни, громадський простір. Що саме будувати будуть вирішувати самі громади, оскільки саме на місці видніше, що саме потрібно будувати та розвивати.

Реклама

У бюджеті передбачено Державний фонд регіонального розвитку в обсязі 6 млрд грн, субвенція на підтримку розвитку інфраструктури об’єднаних громад 1.9 млрд грн, субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів 5 млрд грн. До 2020 року планується ліквідувати черги до дитячих садочків по всій Україні.

Асоціації міст України вдалося відстояти інтереси громад при ухваленні Держбюджету на 2018 рік. Про це заявив мер Києва, голова АМУ Віталій Кличко під час спілкування на національному прес-клубі реформ «Децентралізація: підсумки та досягнення 2017 року, завдання на наступний рік». Модерував зустріч виконавчий дируктор АМУ Олександр Слобожан.

Реклама

Віталій Кличко підкреслив, що всі об’єднані спроможні громади будуть мати з 2018 року прямі міжбюджетні відносини з Держбюджетом і отримають кошти від інфраструктурної субвенції. Водночас, додав він, нині слід працювати над ефективним використанням коштів. Віталій Кличко наголосив, що кожен громадянин може в режимі онлайн прослідкувати використання коштів місцевого бюджету, надходження до нього.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно