Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • “Народний фронт” домігся прийняття Закону, який офіційно визнає Росію агресором

“Народний фронт” домігся прийняття Закону, який офіційно визнає Росію агресором

18 січня 2018 року Верховна Рада України схвалила Закон “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”. Проект був розроблений за ініціативи та під керівництвом фракції Політичної партії “Народний фронт”.

ВІДЕО ДНЯ

У преамбулі Закону депутати визначили, що “Російська Федерація чинить злочин агресії проти України та здійснює тимчасову окупацію частини її території за допомогою збройних формувань Російської Федерації”. Згідно з Законом, відповідальність за матеріальну чи моральну шкоду, завдану Україні внаслідок агресії Російської Федерації, покладається на Росію відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права.

Актом встановлено, що “діяльність збройних формувань Російської Федерації та окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що суперечить нормам міжнародного гуманітарного права, є незаконною, а будь-який виданий у зв’язку з такою діяльністю акт є недійсним і не створює жодних правових наслідків”.

Реклама

– Це історичне рішення для нашої держави, – прокоментував ухвалення Закону народний депутат від “Народного фронту” Валерій Лунченко. – Ми продемонстрували всьому світу чітку позицію, що Росія – агресор, яка незаконно вторглася на українські території і повинна понести за це покарання. Ми ні в якому разі не відмовимося від споконвіку наших земель і не піддамося на шантаж Кремля.

У “Народному фронті” заявляють, що ухвалення Закону, яким РФ визнається агресором, а Крим, Донецька і Луганські області – окупованими, було принциповою позицією партії. Більше року депутати політичної сили Арсенія Яценюка лобіювали це рішення в парламентських комітетах, переконували колег з БПП і коаліції об’єднати відповідні порізнені законопроекти. Саме “Народний фронт” наполіг на тому, аби із законопроекту були виключені “Мінські домовленості” як неформальні і такі, що не виконуються Росією.

Реклама

“Народний фронт” наполягає на продовженні та розширенні санкційного та дипломатичного тиску на країну-агресора, контролі миротворчої місії ООН окупованих українських територій, а також забезпеченні виведення російських військ та найманців та відновленні законного українського кордону.    

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно