Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські депутати просять звільнити Уляну Супрун

У Закарпатській облраді вважають за доцільне звільнити Уляну Супрун з посади в. о. Міністра охорони здоров’я України. Закарпатські обранці проситимуть очільника Уряду невідкладно внести подання до Верховної Ради України про призначення Міністром охорони здоров’я України особи з належним рівнем освіти та компетентності.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 29 березня, у ході другого пленарного засідання 10-ї сесії  на розгляд депутатів пропонується схвалити проект рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо невідповідності Уляни Супрун посаді Міністра охорони здоров’я України». Зазначене звернення адресоване Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману.

У документі сказано: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, звертаємося з приводу незадовільного здійснення реформ у галузі охорони здоров’я в Україні та невідповідності  Уляни Супрун посаді Міністра охорони здоров’я України, обов’язки якого вона виконує з 1 серпня 2016 року.

Реклама
Читайте також:
Москаля обурила заява виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун

Із часу покладення на неї виконання обов’язків Міністра охорони здоров’я  Уляна Супрун щодня анонсувала нові реформи, проекти та схеми, покликані зробити медичну допомогу якісною та доступною, натомість у медицині повний розвал – галузь зазнає гострого недофінансування.

Реклама

Система охорони здоров’я уражена корупцією від первинної ланки і до найвищого рівня – державних програм із закупівлі ліків, тендерів, а більшість українців не в змозі платити за лікування. Як заявила нещодавно сама п. Супрун, майже 70% жителів України через брак коштів лікуються самі.

Обурення викликає заява Супрун про те, що міністерство більше не фінансуватиме програму державної допомоги «Онкологія» і не виділятиме гроші на лікування онкохворих. За словами Супрун, МОЗ тепер концентрується на профілактиці хвороб, а не їх лікуванні.

Пропонована нею медична «реформа» може привести і до масового закриття лікарень: передбачається, що фінансування державних і комунальних установ не здійснюватиметься з держбюджету з 1 січня 2020 року. Крім того, через імітацію боротьби з корупцією у сфері державних закупівель країна отримала понад рік затримки із поставкою лікарських засобів та медичних інструментів, а намагання МОЗу запровадити госпітальні округи призвели до масових акцій протесту.

Реклама
Читайте також:
Супрун вперше публічно відповіла на образи Москаля

Від непослідовних кроків потерпають насамперед місцеві ради, оскільки вони вимушено дофінансовують медзаклади та лікарів, від яких практично відмовляється Уряд. Близько 70 тисяч лікарів уже емігрували з України за останні кілька років, якщо так триватиме й далі, наша держава взагалі залишиться без фахівців. Також слід зазначити, що роботу МОЗ із виконання бюджетної програми «Лікування громадян України за кордоном», на яку було виділено понад 336 млн грн, визнано незадовільною.

Враховуючи викладене, просимо дати принципову оцінку діяльності в. о. Міністра охорони здоров’я України У. Супрун. Вважаємо за доцільне  звільнити її з посади в. о. Міністра охорони здоров’я України та невідкладно внести подання до Верховної Ради України  про призначення Міністром охорони здоров’я України особи з належним рівнем освіти та компетентності», – зазначено у проекті звернення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно