Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Депутати облради заявили про "численні" факти прослуховування закарпатських чиновників

Депутати облради заявили про "численні" факти прослуховування закарпатських чиновників

Депутати облради заявили про "численні" факти прослуховування закарпатських чиновників

На другому пленарному засіданні 10-ї сесії обласні обранці ухвалили рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо фактів встановлення засобів негласного прослуховування та відеоспостереження», яке скерували до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

ВІДЕО ДНЯ

У документі наголошується: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, не можемо залишити поза увагою численні факти, пов’язані зі встановленням та виявленням апаратури для негласного відео- та аудіоспостереження за керівництвом територіальних органів влади в Закарпатській області. 

Зокрема, одним із останніх прикладів, який набув особливого резонансу, є виявлення «шпигунської» апаратури в робочому кабінеті начальника  Управління  Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області. З неофіційних джерел стало відомо і про виявлення подібних приладів у службових приміщеннях, і навіть в орендованому житлі, керівництва інших владних структур (як правило, представництв центральних органів влади), що працюють на Закарпатті. При цьому, ймовірно, виявлена апаратура є неофіційною й встановлена працівниками підрозділів, що безпосередньо підпорядковуються МВС України.

Реклама

Наголошуємо, що подібні факти не тільки створюють атмосферу тоталітарного режиму минулого століття, але й дискредитують МВС України, як правоохоронний орган, який завдяки негласному прослуховуванню й відеоспостереженню, використовує неофіційну апаратуру (що суворо заборонено законом), а головне – непрофесійно встановлює її, внаслідок чого факти негласного проведення оперативних заходів стають відомі широкому загалу.

З огляду на викладене, просимо Вас, вельмишановний Арсене Борисовичу, взяти порушене питання на особистий контроль, та у рамках порушеного кримінального провадження, вивчити проблему використання засобів негласного спостереження, а, у випадку встановлення неправомірних фактів застосування працівниками системи МВС оперативно-технічних засобів – провести службову перевірку та вжити заходів відповідного реагування до посадових осіб, причетних до зазначених дій», – йдеться у тексті звернення депутатського корпусу облради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно