Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Чому Ющенко свого часу обрав Балогу, а не Яценюка: розповідь Віри Ульянченко

Чому Ющенко свого часу обрав Балогу, а не Яценюка: розповідь Віри Ульянченко

Екс-голова Київської обласної державної адміністрації, колишній народний депутат і екс-глава Секретаріату Президента України Віра Ульянченко розповіла в авторській програмі головного редактора інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна", що незважаючи на свою прихильність до тодішнього міністра економіки України Арсенія Яценюка, в 2006 році вона порадила президенту країни Віктору Ющенку призначити головою свого Секретаріату міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктора Балогу.

ВІДЕО ДНЯ

Ульянченко зазначила, що було багато моментів, коли Ющенко просив у неї поради.

"Якщо мене сьогодні почує Арсеній Яценюк, він, звичайно, образиться, але він цю історію знає. Віктору Андрійовичу в певний момент потрібно було прийняти рішення: хто буде головою адміністрації. Було дві кандидатури: Віктор Іванович Балога і Яценюк. Я не записую це на власний рахунок, але Віктор Андрійович дійсно подзвонив декільком людям, в тому числі і мені, і його цікавила моя думка", – сказала екс-депутат.

Реклама

Вона підкреслила, що не те щоб опікала Яценюка в політиці, але рекомендації певні про нього давала.

"І мені було приємно, коли він ріс і взагалі був дуже перспективним політиком... Я думаю, що у нього все ще попереду, і він проаналізує помилки, які допустив... Але тоді я, незважаючи на свою прихильність до Арсенія Петровича, сказала Віктору Андрійовичу, що краще призначити Віктора Івановича Балогу, тому що вважала його мудрішим, досвідченішим, вважала його людиною, яка може прийняти удар, якщо треба буде... Я не знаю, що вплинуло (на рішення Віктора Ющенка – ред.)", – сказала Ульянченко.

Реклама

На її думку, Яценюк тоді не образився.

"Яценюк – розумна людина. Він тоді став заступником в адміністрації Балоги. Мені здавалося, що непоганий був тандем, і Яценюк тоді став представником президента в Кабінеті Міністрів, це була його сфера: економіка, господарство... Яценюк був там як риба в воді, і мені здається, він не ображений ", – підкреслила вона.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно